26 Mart 2016 Cumartesi

Pasta Kursunda Yaptığımız Pastalar

Merhaba arkadaşlar,

Pasta kursuna gittiğimi artık bilmeyen kalmamıştır. :) Bu hafta kursta sınav vardı, herkes kendi pastasını kendi yaptı.Hocamız yine yardımcı oldu gerçi sağ olsun ama hepimizde bir heyecan vardı.

Bu gün kursta yaptığımız pastaları paylaşmak istiyorum sizinle. Bakalım acemi pastacıların yaptığı pastaları beğenecek misiniz. :)

İlk olarak kendi pastamı paylaşayım kalpli kalıp kullandım, krem şanti ile yaptım üstüne sos hazırladım yine krem şantiden güller yaptım ve üstüne imzamı çaktım. :)







Bunlarda krem şanti ile arkadaşlarımın yaptığı pastalar. Üst resimdeki pastaya gıda boyası kullanarak pembe rengini verdi arkadaşım gülleri yapmakta biraz zorlansa da sonucunda güzel ve şık bir pasta oldu.

 Alt resimdeki pastada yine krem şanti ile yapıldı, güller yine gıda boyası kullanılarak renklendirildi. Pastanın bir kısmında da glazur kullanıldı.Üstüne de bolca draje serpildi :)

Bunlarda şeker hamuruyla yapıldı. yuvarlak pastayı yapan arkadaşım ilk olarak pastasını beyaz şeker hamuruyla kapladı ve üstüne çiçekler yaptı sonra kalıplarla yaprak ve ufak çiçekler hazırlayıp pastanın üzerine yerleştirdi.



Bebekli pastamız ise baya uğraştırdı arkadaşımızı etek kısmını yapmak baya zordu.

Şeker hamuruyla yapılan pastaların yapım aşamasını da çekmeye çalıştım :)

Bütün arkadaşlarımın eline emeğine sağlık. Özellikle de ASLI hocama sonsuz teşekkürler yardımlarından dolayı :)




HOŞÇA KALIN :)

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık hepsi harika gözüküyr sonunu pastaya ayrıca bayıldım :)

    YanıtlaSil