22 Mart 2016 Salı

Yasemin Tatlısı Tarifi

Yasemin Tatlısı

Merhabalar arkadaşlar,uzun zamandır adını duyduğum nasıl yapıldığını merak ettiğim yasemin tatlısını sonunda kursta bizde yaptık.

Çok güzel bir görseli var,bakıldığında belki yapılışı zor gibi gelebilir ama zorda değil aşamalı çektiğim resimlerle sizde yaparken zorlanmayacaksınız.

Benim için görselliğin önemli olduğunu diğer yazılarımı okuyanlar görmüştür başka sitelerdeki tariflere bakarken bile görsel olarak beni cezbedecek paylaşımlara bakıyorum.:) Görsel olarak da tat olarak da beğeneceğinizi düşünüyorum.


Hamur Malzemeleri

1.5 su bardağı un
50 gram eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı gül suyu (tercihe göre koymasanız da olur)
Kırmızı gıda boyası ( gıda boyası kullanmak istemiyorsanız kakao)
Nişasta

İçi İçin 

1 elma (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı ceviz ( çekilmiş)
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı tarçın 
1 yumurta akı

Şerbeti İçin

1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı bal
2 damla limon



Yapılışı

Hamur yoğurulur, 2 ye ayrılır.
Hamurun yarısına gıda boyası kullanılır ya da tercihinize göre kakaoda kullanabilirsiniz.
İki hamuru da merdane yardımıyla açıp üst üste koyulur.


 Sonra kare şeklide resimdeki gibi kesilir.


Kareler artı şeklide ortası koparılmadan kesilir.


Hazırlanan  iç harcı ufak yuvarlaklar halinde kesilen  karenin orasına koyulur.





Kesiler parçalarda ortada kapatılır.




Yan taraflar da resimde gördüğünüz gibi birleştirilir.
Ortasına da fındık konulur.

175 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Şerbeti soğuduktan sonra dökülür.






AFİYET OLSUN :)

HOŞÇAKALIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder