31 Mart 2016 Perşembe

Mutfak Önlüğü Yapımı - Dantelli Mutfak Önlüğüm



Mutfak Önlüğü
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır aklımda kendime bir mutfak önlüğü dikmek vardı. Ancak elimde başka işler olduğu için onların bitmesi gerekiyordu.

 Neyse ki elimdeki işleri tamamladım. El nakışı kursuna gidiyorum ve nakıştan güzel şeyler işliyorum zaman zaman bunları paylaşıyorum ve paylaşmaya da devam edeceğim. Bulduğum ufak boşlukta mutfak önlüğü dikmeye karar verdim nakış hocam dikişten de anladığı için sağ olsun bana yardımcı oldu.

 Aklımda şu son zamanların modası,önlüğün üstüne aplike ya da keçeden isim yazmak vardı. " Betül 'ün mutfağı gibi " ama sonra herkeste olduğu için vazgeçtim bunu yazmaktan. Değişik şekillerde keçe kesmeye karar verdim mesela önünde cupcake kalıpları ya da ne bileyim çiçek kiraz desenli bir şey ama hocam böyle bir şey yapmayı önerince  çok hoşuma gitti,daha önce kimsede görmediğim bir model ve çok şık. Kurstaki arkadaşlar elbise gibi olmuş falan dediler hatta. Umarım sizde beğenirsiniz. Aklımdaki diğer önlükten de vazgeçmedim onuda yapıyorum bitince onuda paylaşacağım :)


Mutfak Önlüğü


Nasıl yaptığıma gelirsek dikiş bilenlerin zorlanmadan dikebileceğini düşünüyorum. Burda dergilerinde önlük kalıpları bulmak mevcut ya da her hangi bir önlüğün üstüne kumaşı koyup dikiş payı vererek de kesebilirsiniz.

 Kuşaklarını normal bir önlük den daha uzun tuttuk önde fiyonk olacağı için. Onun dışında istediğiniz başka bir renkte başka bir kumaşla da önüne havlu görünümü verdik tabi ki süs olarak kenarlarına da dantel koyduk.Benim önlüğüm siyah piti kareli olduğu için siyah kullandım. Siz başka renklerde de yapabilirsiniz. Örneğin fikir vermek gerekirse kırmızı üstünde beyaz piti kare olan bir kumaşın önüne beyaz bir kumaş da çok şık durur ya da mor ve lilayı kombin yapabilirsiniz.



Kullandığım Malzemeler ve Fiyatları

1 Metrelik ve yarım metrelik  kumaş  dükkanda metresi  12 ile 15 lira arası - pazarda 2 ile 5 lira arası :)

2 metre kadar dantel, metresi 2.5 lira

Dikiş ipliği  fiyat markasına göre değişiyor,genel olarak 1.5 kuruş 1.75 kuruş civarları.

Umarım beğenirsiniz.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

HOŞÇA KALIN :)











6 yorum: