30 Mart 2016 Çarşamba

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi


Merhabalar :)

Muhallebili tel kadayıf en sevdiğim tatlılardan, şerbetli tatlıları da severim ama sütlü tatlılar daha hafif oluyor. Bunu bir kaç arkadaşımda yedim çok beğendim. Kursa ilk başladığım haftalarda da bu tatlıyı  yaptık ama ancak tarifini vermeye sıra geldi :)

Malzemeler


250 gram tel kadayıf
50 gram tereyağı
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Muhallebisi İçin

1 su bardağından 2 parmak az un
1 kilo süt
2 parça damla sakızı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

 Üzeri için

Çekilmiş antep fıstığı

Yapılışı

Kadayıflar fırın tepsisine yerleştirilir, kurutulur ve rendeden geçirilip ufalanır.
Tavaya yağ konur sonra kadayıf ve şeker eklenir ve kavrulur.
Üzerine cevizde eklenir 5 dakika kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
Muhallebisi hazırlanır. (Vanilya hariç bütün malzemelerle)
Muhallebi piştikten sonra vanilyası konur ve mikserle iyice çırpılır.
Servis tepsisine kadayıfın yarısı dökülür.
Sonra muhallebi daha sonrada üzerine geriye kalan kadayıf eklenir.
Son olarak da antep fıstığıyla süslenir.
Buzdolabında bir gün bekletilir.






AFİYETLER OLSUN :)

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık canım ahh bu nefis tadı yapıp dolaba koyup bir gün bekletmek için dolabın önüne nöbetçi koymak lazım:))))
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) haklısın heleki evde tatlı canavarları varsa dolaba kilit vurmak lazım:) ama bir dilim yemekten bişey olmaz :)

      Sil
    2. Elinize sağlık. Hep yapmak istedim ama kısmet olmadı. Deneyeceğim inşallah

      Sil
    3. Inşallah fırsat bulursunuz:)

      Sil