15 Mart 2016 Salı

Kelebekli Salon Takımı - Nakış İşlerim



Kelebekli Salon Takımı

 Merhabalar uzun zamandır nakış işlerimden paylaşmıyorum. Bu gün size kendi ellerimle işlediğim aylarca uğraştığım kelebekli salon takımımı paylaşmak istiyorum.Çok şatafatlı şeyleri sevmeyen sade ve şık şeyleri seven biri olarak böyle bir takım yapmak istedim ve eskisi kadar çok parçalar kullanılmadığı için masa,sehpa ve 4 adet peçete yaptım sadece yeter de artar bile dimi :)


 Şimdi bakıyorum da yeni evlilerin evine gittiğimde hiç bir şey örtmüyorlar.Ben o kadar boşta sevmiyorum her an taşınacak gibi :) tabi herkesin zevkine ve tercihine saygımız sonsuz.

Kelebekli Salon Takımı

Size biraz nasıl yaptığımdan hangi teknikleri kullandığımdan bahsedeyim ki fikir olsun yapmak isteyenler olur belki. Öncelikle kumaşım etuğal keten diye satılıyor benimki simli üstelik ama tercihe göre başka kumaşlara da uygulanabilir.

 Üç teknik kullandım iğne ardı,zincir işi ve düğüm işi ortalarda ki yuvarlaklar şeffaf halka diye satılıyor üstünü simle sardım ama tercihe göre siz pul ya da bozcuk falan da monte edebilirsiniz.
Kelebekli Salon Takımı

Renk olarak ben kahve tonlarını kullandım,daha evim mobilyam belli değil bekar olduğum için her şeye uyum sağlar bu renkler diye düşündüm. Bide diğer paylaşımlarım da gördüyseniz lila,mor,pembe falan çok kullandım daha sonraki paylaşacaklarım da öyle paylaştıkça göreceksiniz hep renkli bir tanede böyle ağır bir şey olsun istedim.

Kenarlarına da kumaşın renginde harç diye satılıyor resimde de görürsünüz harçlardan aldım. İğne oyası falanda yapılabilir ama ben iğne oyası hem bilmiyorum hemde dediğim gibi çok abartılı şeyler sevmiyorum.

Ne kadar para harcadığıma gelirsek, kumaşın ne kadar olduğunu unuttum arkadaşlar ama zaten dükkandan dükkana fiyatlar değişiyor :) İplerim ören bayan 12 numarasını kullandım tanesi 2,5 lira ben 5 adet falan bitirdim. Sim anchor un  3 numarasını  kullandım. Sim ben aldığımda 5 liraydı ama sanırım 6 lira olmuş :) Son oralar harç 10 metre kadar aldım kenarlarını ölçmeniz lazım size daha fazla daha az da gidebilir. Onuda metresi 1 liradan 10 liraya aldım.
Yani bana aşağı yukarı 50 liraya mal oldu diyebilirim :)

Okuduğunuz için teşekkürler umarım faydalı bir yazı olmuş güzel fikirler vermişimdir. Yorumlarınızı bekliyorum.

HOŞÇA KALIN

10 yorum:

  1. Çok güzel, çok şık olmuş. Bende sadelikten yanayım çok beğendim. Emeğinize sağlık. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Kelebekler şahane olmuş :) ellerinize, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Yaa kelebekli olan her seye bayilirim Ellerinize saglik cok guzel olmus.Bu konularda yetenekli olmayi o kadar cok isterdim ki..Size cok ozendim su an :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu konuda yetenekli olduğumu bilmiyordum inan isteyince herşey oluyor kursa G itmeseydim yeteneğinin farkına varamazdim sizinde böyle bir isteğiniz varsa becerebilirsiniz :)çok tesekkurler bu arada begenmenize sevindim

      Sil
  4. çok şık ve güzel olmuş, uçuş uçuş ;) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzeller :) Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil