20 Mart 2016 Pazar

Cheesecake Tarifi


Merhabalar, cheesecake yiyen,seven,beğenen yemeyip de tadını merak eden ya da bir yerde yiyen ve nasıl yapıldığını merak edenler varsa bu yazının başına :)

 Yine kurs sayesinde öğrendiğim bir tarif ve ilk kez yediğim. Labne peynirli tatlı  nasıl desem güzel olacağını düşündüğüm bir tatlı değildi aslında ama gerçekten değişik bir tatmış.Bütün ön yargılarıma rağmen ben beğendim :) Hadi sizde yapın bakalım beğenecek misiniz.


HAMUR MALZEMELERİ

75 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 çimdik tuz ve tarçın
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un

ÜST HARCI İÇİN

600 gram labne peynir
100 gram krem peynir
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta ve 1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı nişasta

SOSU İÇİN

500 gram meyve (biz vişne kullandık)
Yarım çay bardağı su
1 silme yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker ( çoğaltılabilir)

YAPILIŞI

Hamur yoğurulur ve kalıba yerleştirilir.
30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Sonrasında 180 derece 20-25 dakika pişirilir.
O sırada labneli karışımı yani üst harcı hazırlıyoruz.
Üst harç malzemelerini teker teker ilave edip yavaş yavaş çırpıyoruz.
Fırından çıkıncada labneli karışımı üzerine döküp 170 derecede 1 saat pişiriyoruz.
Cheesecake i fırından 1 saatten önce çıkarmamalıyız
Son olarak da sosu hazırlıyoruz.İstediğimiz meyve,şeker,su ve nişastayı ocakta kaynatıyoruz.
Fırından çıkan soğuyunca sos da ılınınca üzerine dökülür.
Buzdolabında dinlendirilir.
1 gece dolapta bekletirseniz daha güzel olur:)

Afiyet OLSUN :)

1 yorum: