25 Nisan 2016 Pazartesi

Milföy Baklavası - Şerbetli Tatlı Tarifi

Milföy Baklavası

Merhaba bayanlar, şerbetli tatlıları seven ve aniden canı şerbetli tatlı çekenler için son derece basit ve hemencik hazırlaya bileceğiniz bir tatlı tarifi vereceğim bu gün size.

Biz kursta yaptık bu hafta gayet hafif ve güzel bir tatlı oldu.

Özellikle evli bir bayansanız ve eşiniz ya da çocuklarınız yemekten sonra illa tatlı istiyorlarsa bunu mutlaka deneyin derim :)

MALZEMELER


- Milföy hamuru

İçi İçin

- Ceviz ya da fındık

Şerbeti İçin

- 3 su bardağı su

- 3 su bardağı şeker




YAPILIŞI

Milföy hamurundan bir tane alınır ve merdane yardımıyla biraz açılır.

Kenarına içi için hazırladığımız ceviz ya da fındık koyulur.

Bir kat çevrilir.

Çevirdiğiniz yerden kesilir.

Ayrılan parça küçük küçük kesilir.

Diğer milföyler de aynı şekilde yapılır.

Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülür.

Pişene dek 180 derece fırında pişirilir.

O esnada şerbeti hazırlanır.

Fırından çıktıktan sonra soğutulur.

Şerbet ılıkken üzerine dökülür.

Gördüğünüz gibi gayet basit bir tatlı :)

Yapacak olanlara afiyet olsun :)


Hoşça Kalın

4 yorum: