9 Nisan 2016 Cumartesi

Unsuz,Yağsız Lezzetli Bir Kurabiye Tarifi - Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır

Unsuz,Yağsız Cevizli Kurabiye

Merhabalar arkadaşlar bu gün unsuz ve yağsız bir kurabiye tarifi vereceğim size.

Eminim başlığı gördüğünüzde " unsuz,yağsız kurabiye nasıl olur? " demişsinizdir.

Bu tarifi kursta yaptık ve hocamız malzemeleri yazdırırken un ve yağ yazdırmayınca hocam unu söylemeyi unuttunuz dedim :)

Hocamızda bu kurabiyeye un konulmayacak deyince çok şaşırdım.

Nasıl bir şey çıkacak,tadı nasıl olacak gibi bir çok soru geçti aklımdan ama gerçekten harika ötesi bir kurabiye oldu.

Eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.


Ayrıca yapılışı da oldukça basit dakikalarca yoğurmak zorunda kalmıyorsunuz hemen kıvama geliyor.

Gelelim tarifimize


MALZEMELER

165 gram ceviz ( 2 su bardağına yakın)

1 yumurta akı ( eğer yumurtanız küçükse 2 yumurta akı )

1 çay bardağı hindistan cevizi

1 paket vanilya

1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

Çikolata

Unsuz,Yağsız Cevizli Kurabiye


YAPILIŞI

Ceviz robottan incecik çekilir.

Yoğurma kalıbına alınır.

Diğer bütün malzemeler de eklenir ve yoğurulur.

Varsa dondurma kaşığı ile fırın tepsisine yerleştirilir. ( yoksa elimizle ufak yuvarlak halinde )

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.

Soğutulur.

Çikolata benmari usulü eritilir.

Kurabiyelere batırılır.

Üzeri hindistan cevizi ya da isteğe göre süslenir.

Soğuyunca Servis edilir.

İşte unsuz ve yağsız ayrıca kabartma tozu da olmayan Cevizli Kurabiye hazır :)

AFİYET OLSUN :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder