21 Nisan 2016 Perşembe

Mısır Gevreğine Batırılmış Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi



İyi günler bayanlar

Geçen gün bir yerde yedim bu güzel ve ağızda dağılan kurabiyeyi çok beğendim.

Misafirlerim geldi bu hafta onlara yaptım. Tarifini bir siteden bulduğumu söylemekte sakınca görmüyorum.

Sadece ben bir kısmını beyaz çikolataya bulayarak yaptım değişiklik olsun diye ve beyaz çikolatayı sevdiğim için.

Sizde böyle beyaz çikolatayı eriterek bulaya bilirsiniz.

Ayrıca misafirlerimin de kurabiyemi çok beğendiklerini söylemek isterim. :)


Baktığım tarifte daha küçük yuvarlaklar yaparak hepsini çikolataya bulamıştı ama benim elimin ayarından ben büyük büyük yapmışım.

Fırında da baya kabarınca kocaman oldular bende sadece üstlerini ve yanlarını buladım.

Siz ister hepsini yapın ister sadece üstünü tadı aynı oluyor açıkçası bir değişiklik yok :)




MALZEMELER

Yarım paket margarin ( oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı sıvı yağ

3 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

4 su bardağı mısır nişastası
 ( Tarifte mısır yazıyor ama ben buğday nişastası kullandım pek bir şey değiştiğini sanmıyorum.)

2 su bardağı un

Üzeri için

400 gram çikolata ister chokella ama normal çikolatayı da eritebilirsiniz ben öyle yaptım :)

Yarım su bardağı sıvı yağ ( eriyen çikolataya koymak için )

Kahvaltılık mısır gevreği


YAPILIŞI

Margarin,sıvı yağ,yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınıp harmanlanır.

Sonra nişasta,kabartma tozu eklenip yoğurulmaya başlanır.

Un yavaş yavaş ilave edilir ve iyice yoğurularak hamur kulak memesi kıvamına getirilir.

Okuduğum tarifte ceviz büyüklüğü yazıyordu ama dediğim gibi büyük oldu o yüzden eğer hepsini çikolataya bulamak istiyorsanız cevizden daha küçük olması lazım :)

Hazırlanan yuvarlaklar yağlanmış tepsiye ya da pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.

170 derece önceden ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirilir.


Kurabiyeler piştikten sonra ılınmaya bırakılır ve o sırada çikolatalar benmari usulü eritilir.

Eritilen çikolataya sıvı yağı ilave edilir iyice karıştırılır.




Mısır gevrekleri bir kaba alınır ve hafif kırılır.


Ilınan kurabiyeler önce eritilen çikolataya sonra mısır gevrekleri ne batırılır ve servis tabağına alınır.

Bir saat kadar dinlendikten sonra servis edilebilir.

Ama genelde misafir geleceği zaman tatlıları bir gece öncesinden yapıyorum ben siz nasıl yapıyorsunuz bilmem ama sanki kurabiye bir gece durunca daha güzel oluyor :)

Sabah da tuzluları daha rahat yapabilirsiniz böylelikle :)

Umarım beğenirsiniz

Afiyet olsun

Hoşça kalın :)














8 yorum:

  1. afiyet olsun bende bi arkadaşımda yemiştim çok beğenmiştim ama yapmayı hiç denemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bence denemelisin:)

      Sil
  2. Bu ne güzellik. Canım çekti şimdi elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) hoşgeldiniz bu arada bloguma <3 SEVGILER

      Sil