16 Nisan 2016 Cumartesi

Çin Salatası Tarifi

Çin Salatası


Merhabalar herkese keyifli hafta sonları diliyorum :)

Çin Salatası tarifi vereceğim bu gün size ama Çinlilerin salatası değil yanlış anlaşılmasın sadece adı

Çin salatası sanırım pirinçli bir salata olduğu için bu isim verilmiş. :)

Kursta yaptığımız bu salata gerçekten çok hoşuma gitti benim. Eminim sizde seveceksiniz.

Görsel olarak da çok şık ve içindede yok yok :)


Gelelim Tarifine :)

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı dolmalık fıstık

3 su bardağı su

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı garnitür

Yarım çay bardağı zeytin yağı

1 su bardağı mısır ( konserve)

1 demet dere otu

1 demet maydanoz

8-10 adet salatalık turşusu

3 sap taze soğan

Tuz

Karabiber

Pul biber


3 adet havuç ( ince rendelenmiş ve kavrulmuş)

1 adet kırmızı biber (tercihe bağlı )




YAPILIŞI

Önce fıstıklar kavrulur.

Üzerine pirinçler ilave edilir.

Biraz kavrulduktan sonra sıcak su eklenir.

Demlenmeye bırakılır.



Diğer malzemeler hazırlanır.



Kek kalıbının içine streç film yerleştirilir.


Bütün malzemeler karıştırılır.

İlk olarak havuçlar yerleştirilir.

Üzerine diğer salata malzemeleri eklenir.



Buz dolabında bir saat dinlendirilir.

Servis tabağına ters çevrilir.

Servis edilir.

Afiyet Olsun :)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder