23 Şubat 2016 Salı

Pastanedeki Gibi Simit Poğaça Nasıl Yapılır?


İyi günler arkadaşlar. Pastane ve fırınlarda satılan simit poğaçaları hepimiz eminim seviyoruzdur. Geçtiğimiz günlerde kursta yaptığımız kaşar peynirli simit poğaçanın tarifini vereceğim bu gün sizlere biz kursta çok beğendik gerçekten fırınlarda satılanlar kadar güzel oldu umarım sizde beğenirsiniz.



  MALZEMELER
-1 su bardağı ılık süt
-1 paket yaş maya
-2 yumurta
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı mahlep
-2 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı un ( duruma göre yarım bardak daha konabilir)

 İç Harcı İçin
-2 su bardağı rendelenmiş kaşar
-200 gram beyaz peynir

 Üzeri İçin
-Yarım su bardağı su
-2 yemek kaşığı pekmez
- bolca susam (kavrulmuş susam olursa daha güzel olur)

Yapılışı
Hamur yoğurulur.
40 dakika kadar mayalanır.
Mayalandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar,çay tabağı kadar açılır.
İç malzemesi konur ve üzeri kapatılır.
Üzeri için ayrı bir kapta hazırlanan pekmeze bulanır.
Daha sonrada  susama bulanır.
Tepsiye yerleştirilir ve tepsi mayası yapılır (fırına atmadan 20 dakika daha bekletilir)
200 derece fırında pişirilir.

Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun.Yorumlarınızı bekliyorum.

Görüşmek üzere :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder