Malzemeler
-1 paket margarin ya da tereyağı (250gr)
-1,5 su bardağı pudra şekeri
-2 su bardağı nişasta
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 çimdik tuz
-3 su bardağı un
Dekor Malzemeleri
-150gr bitter çikolata
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-toz yeşil fıstık
-hindistan cevizi
Yapılışı
Margarin un ile kıyılır, yani unun üzerine margarini
koyup büyük bir bıçak yardımıyla margarin iyice ufalanır ve unla bütünleştirilir.Diğer malzemeler pudra şekeri,nişasta,kabartma tozu,vanilya ve tuz eklenir.Hamur yoğurulur,5 dakika dinlendirilir.Resimde gördüğünüz gibi şekil verilir.Fırın tepsisine yerleştirilir.160 derece fırında pişirilir.Tereyağı ve çikolata eritilir.Soğumuş olan kurabiyelerin ucu önce çikolataya sonra istenilen malzemeye batırılır.
Kurabiyelerimiz servise hazır.Afiyet olsun.Yorumlarınızı bekliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder