27 Temmuz 2017 Perşembe

2017 Yeni Çıkan Şarkılar - Dinlediklerim



Sıcaktan bunaldığımız günlerden merhabalar diliyorum. Bu yaz çıkan şarkıları paylaşmak istedim bu günde sizlerle. Sıcak demişken Ebru Polat ve Hava Çok Sıcak şarkısıyla başlayalım. :)

Ebru Polat,Haziran ayının sonlarında Hava Çok Sıcak isimli teklisini çıkardı. Sıcağın iyiden iyiye hissedildiği günlerde cuk oturan bir şarkı oldu. Sözler baya atarlı giderli olmuş. Sözlerini Ebru Polat yazmış söz yazarlığı konusunda başarılı olduğunu ve bence yazmaya devam etmesi gerektiğini söylemek isterim. Klibini pek fazla beğenmedim daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum. İllaki dinlemişsinizdir ama dinlemeyenler için klibi buraya bırakıyorum.





Güven Yüreyi ile devam edelim Sen Maşallah şarkısıyla piyasaya hızlı bir giriş yaptı.
Şarkı Derya Uluğ'a ait ve şarkıyı da  birlikte söylemişler çokta güzel bir düet olmuş. Ben şarkıyı çok sevdim.
 Bu arada Güven Yüreyi, O Ses Türkiye yarışmasına katılmış ve jüri tarafından özellikle de Ebru Gündeş tarafından çok beğenilmişti. Son derece güzel ve güçlü bir sesi var yolu açık olsun. Şarkıda bence bu yazın en iyilerinden.


Burcu Güneş ve yeni şarkısı Darmaduman güzel,naif bir şarkı dinlerken dinlendiriyor ki zaten Burcu Güneşin sesini dinlerken dinlendiğimi hissediyorum çok güzel,güçlü bir sesi var ve bu tarz şarkılar ona çok yakışıyor.


Nadide Sultan ve yeni şarkısı Uçmalıyım uzun zaman sonra yeni şarkısıyla çıkış yapan Nadide Sultanın benim bildiğim öyle çok popüler şarkıları yok ya da ben bilmiyorum sanki olsa bilirdim gibi geliyor ama bu şarkı güzel olmuş.

Betül Demir ve Karabatak şarkısı adaşım yeni Albüm çıkardı henüz çok taze. Albümün adı Esas Duruş henüz albümdeki şarkıları dinlemedim hepsini dinledikten sonra eğer beğenirsem onunla ilgilide yazarım şimdilik sadece çıkış şarkısını dinledim. Güzel şarkı ama bu yaza damgasını vuracak tarzda olduğunu düşünmüyorum. Geçen senelerde Sana Ne Olmuş isimli parçasını çok sevmiştim. Umarım albümdeki diğer şarkılarda güzel hit şarkılar çıkar.




Edis ve yeni şarkısı Çok Çok, Edis kendine has bir tarzı olan bir çocuk şarkıları farklı ve güzel normalde açıp dinlemiyorum ama arabada dinlemek çok zevkli oluyor. Bazı şarkılar tam arabada dinlemelik oluyor ya işte Edis şarkıları da bence öyle. :)


Fatma İşcan ve şarkısı Saltanat, Fatma İşcan'da yine O Ses Türkiye'den tanıyacağınız bir isim ilk sezonda yarışmış ve sonlara kadar gelmişti. Kendisi Hülya Avşar'ın takımında yarışmıştı. Bir çok güzel sesi elemişti. O zamanlar sesiyle benimde favorimdi şimdi Saltanat isimli şarkısıyla müzik piyasasına giriş yaptı. Umarım onunda Güven Yüreği gibi şansı açık olur. Gerçekten çok güzel sesler umarım kıymetleri bilinir. Artık playback yapanlar değilde böyle canlı canlı billur gibi şakıyan sesler duyarız,dinleriz.


Aleyna Tilki ve yeni şarkısı "bu gün çıktı" Sen Olsan Bari,şarkı çok yeni 2 kere dinledim nakaratını çok beğendim. Bu yaz baya duyacağız bu şarkıyı ama 306 milyon dinlenen Cevapsız Çınlama şarkısını geçebilir mi bence geçemez :) Klip biraz daha yaşına uygun ve eğlenceli klibi de beğendim birazda egolu konuşmaları bırakıp azıcıkta olsa mütevazı olsa daha da iyi olacak böyle baya itici geliyor çünkü. Yaşına veriyorum artık. :)



Yonca Evcimik ve yeni daha doğrusu eski ama yeni versiyonu ile Kendine Gel şarkısı,Şarkıyı İrem Derici ve Gökçe ile seslendirmenin dışında klipte de 3 kişi olarak oynadılar. Klip Türkiye standartlarının üstünde güzel ve emek verilmiş bir klip olmuş. Şarkı çok güzel bir şarkı değil sözleri Şehrazat hanıma aitmiş kendisine saygısızlık etmek istemem ama ben şarkının sözlerini oldukça basit buldum. Fakat her şeye rağmen  3'lü söylemenin ve klibin gücüyle milyonlarca tık alacağı kesin.




Son olarak Alişan ve yeni şarkısı Zor Sensin,
şarkıya henüz klip gelmedi ama çıktığı andan itibaren çok dinlendi ben Alişan'ın sesini çok beğeniyorum gerçekten güçlü bir ses ve artık fantezi müziği yapan erkek sayısı da çok az olduğu için önemli bir yeri var bu tarz müzik sevenler için . Ayrıca şarkıda güzel bir şarkı. En yakın zamanda klipte gelecektir.


Bu günlük benden bu kadar okuduğunuz için Teşekkürler.

HOŞÇAKALIN

4 yorum:

  1. Burcu Güneş'i çocukluğumdan beri çok severim, güzel bir sesi var. Emeğinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Burcu güneşi dinliyorum hemen. Alişanı da merak etmedim değil malum kendisi şu sıralar pek bi gündemde :)

    YanıtlaSil