27 Nisan 2017 Perşembe

Kocaeli Karamürsel - KOMEK Sergisi # 1


Yıllardır kurslara gidiyorum paylaşımlarım da genelde kursta öğrendiğim,yaptığım şeyler üzerine oluyor sürekli takipte olanlar bilirler.

Her sene birbirinden güzel ürünlerin olduğu sergimize bir yenisini daha ekledik yine çok güzel bir sergi oldu. Bütün branşların standı vardı ve herkes birbirinden güzel ürünler üretmiş bu yılda.

Bende siz gelemeyenler için beğendiğim sergi ürünlerini çekip paylaşmak istedim ki geçen sene de aynı şekilde paylaşmıştım. Merak ederseniz önceki yazılarıma göz atabilirsiniz.

Son iki yıldır Türkiye'nin bölgelerini tek tek güzel bir bölüm hazırlayıp o yöreye ait neleri meşhur ve o yöre ile özleşmiş ise oraya ait ürünlerle dolu bir bölüm oluşturuyoruz. Bu sene Doğu Anadolu Bölgesini işledik.





 En sevdiğim bölüm bu olduğu için sizinde beğeneceğinizi düşünerek bol bol çektim resimlerini. Bir çok ziyaretçimiz de burada bol bol resim çekildiler.



Doğu Anadolu bölgesine ait bu bölümü bütün branşlardan kursiyerler hep beraber ortak olarak hazırladık. Bütün kursiyerlerin emeği var bu bölümde :) Herkesin ellerine sağlık çok güzel iş çıktı sonuç olarak.




Toplu olarak yapılan bu stant'dan sonra tek tek branşların paylaşımlarıyla devam etmem gerekirse,

EL NAKIŞI kursu ile devam edelim,bu sene ben yine el nakışı kursuna gittim. Bu branş'da artık 3.senem :) Bu sene yine birbirinden güzel ürünler çıkardık. Sizin için çektiklerime geçelim.

İlk resimdeki beyaz olan masa örtüsü bendenize ait efendim. :)










Resim yazısı ekle




Bu uçları püsküllü,dövme keçeden yapılan üründe yine toplu bir çalışma püsküllerinin yapımında benimde emeğim var. :)




Nakış kursunda sadece nakış değil,keçeden,panç işine,deri süslemeden,kurdele nakışına,tel kırmadan kanaviçeye kadar istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz ki ben genelde tercihimi bu aralar kanaviçe'den yana kullanıyorum.

Ama brezilya nakışını da çok seviyorum. Bu aralar tel kırma da dikkatimi çekmeye başladı.





Baya da resim çektim daha da var ama en beğendiklerim bunlardı.

Gelelim İğne Oyası Kursuna

İğne oyası çok güzel bir iş olmasına rağmen yapımı baya uzaktan hep zor geldiği için hiç yapmayı düşünmedim,seveninin çok olduğunu biliyorum ama.









Dikiş Kursiyerlerinin yaptıkları

Yapılan ürünleri tek tek çekmek isterdim ama sahneye çıkamadığım için aşağıdan böyle bir resim çektim. 


Bu arada daha önce 3 sene kadar dikiş kursuna gitmiştim. :)


Örgü Kursu Sınıfının Ürettikleri



                                         Özellikle tığ ile örülmüş resimdeki çantalara bayıldım.






Kokulu Taş Kursu



Bir sonraki yazımda sergi resimlerini paylaşmaya devam edeceğim. Sırada Resim,Ahşap Boyama,Pastacılık ve Aşçılık kurslarında yapılan ürünler var çok fazla resim olduğu için ikiye ayırmak istedim.

Şimdilik Hoşçakalın :)

4 yorum:

  1. El emeği göz nuru...Yapılan herşey çok kıymetli ve güzel.Yapan eller dert görmesin...

    YanıtlaSil