2 Nisan 2017 Pazar

Adana Kebap Yapılışı - Yemek Tariflerim



  Merhabalar bu günde nefis bir Adana Kebap tarifi vereceğim size. Bu tarifi yapalı epey oldu aslında ama unutmuşum yazmayı resimleri görünce aklıma geldi. :) Kursda günde 4 çeşit yaptığımız için baya bir tarif birikiyor haliyle bende en çok beğendiklerimi ya da sizin beğenip yapmayı düşüneceğiniz tarifleri yazmaya çalışıyorum daha çok.

Adana kebapta bunlardan biri ben çok beğendim zaten köfte çok severim. Adana deyince akla acı gelir ki acıyla da aram iyidir. Çok aşırısını kaldıramıyorum tabi :)

- Gelelim Adana Kebabın Malzemelerine -

Tarifte 1 kilo kıyma yazıyor ama biz kursta 9 kişiydik o gün ve yarım kilo ile yaptık.

Bu arada "koyun kıyması " ile daha güzel oluyormuş hocamızın dediğine göre.


Yarım kilo koyun kıyması

2 yemek kaşığı kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı tuz

2 adet rendelenmiş kuru soğan

Ayrıca kırmızı biberi daha az ya da daha çok koyabilirsiniz acı sevmenize bağlı olarak.




YAPILIŞI

Önce baharatlar bir kaba alınıp üzerini ıslatacak şekilde su konur,demlenmeye bırakılır.

Soğanlar rendelenip suyu sıkılarak kıymanın üzerine konur.

Baharatları ilave edilir ve güzelce yoğurulur.


Kıymadan avuç içi büyüklüğünde alınır.

Çöp şişlere geçirerek şekil verilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik  fırında pişirilir.

Yanına tercihe göre bulgur pilavı,pirinç pilavı,patates kızartması ya da güzel bir sos ile  bir tabak hazırlanıp servis edilir.

Afiyet Olsun :)

Umarım beğenirsiniz.

Hoşçakalın








1 yorum: