27 Mayıs 2017 Cumartesi

Ramazan Geldi Hoş Geldi


Merhabalar; bu gün ramazan ayının birinci günü dün gece ilk teravih namazı kılındı ilk sahur yapıldı ve bu gün ilk orucumuzu tutuyoruz. Öncelikle bütün Müslüman alemine hayırlı olsun diyorum,umarım güzel,bereketli bir ay geçiririz bol bol sevap işlediğimiz günahlardan mümkün olduğunca uzak kaldığımız ve günahlarımıza tövbe ettiğimiz Ramazanlar içinde bizim için her zamankinden de daha affedilme fırsatı bulacağımız bir ay olsun.



Son yıllarda Ramazan ayı yaz mevsimine denk geliyor hepinizin de bildiği üzere ve biz aciz kullar korkuyoruz sıcakta zorlanır mıyız, susar mıyız vesaire vesaire ama Yüce Allah her seferinde bu sıcak günlere bir serinlik veriyor en sıcak olması gereken aylar bile son bahar tadında yağmurlu ve ferah geçiyor. Her zaman olduğu gibi Rabb'im merhametini her şekilde gösteriyor. Bu günde kalktığımda yağmurlu bir güne uyandım oysa dün ne kadar da sıcaktı. Demem o ki Müslümanlıkta korkuya tereddüde yer yok acaba zorlanır mıyım diye bir şey yok niyetine girdikten sonra Rabb'im her şekilde kolaylığını veriyor.

Umarım bu Ramazan'da bir nebze olsun kötü davranışlarımızdan vazgeçmeyi Allah hepimize nasip etsin. Özellikle dedikodudan uzak bir ay olsun. :) Kimseyi kınamadığımız,küçük görmediğimiz,insanı insan olarak sevdiğimiz,affedici olduğumuz bir ay olsun ve Ramazan bu alışkanlıklarımızı bırakmaya vesile olsun. Aslında kin tutmadıkça,kötü düşünmedikçe,affedici oldukça hayat daha da güzel.

Tekrardan bütün Müslümanlara hayırlı Ramazanlar diliyorum Allah bayrama erişmeyi de nasip etsin. Tutulan oruçlar ve yapılan tüm ibadetler kabul olsun.

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

HOŞÇAKALIN😍

4 yorum:

  1. ay evet ruhlarımıza iyilik dolsun :)

    YanıtlaSil
  2. Aminnn aminnn aminnnn...Allahım oruçlarımızı layığıyla tutup Ramazan'ın sonuna hayırlısıyla ulaşmamızı nasip etsin...

    YanıtlaSil