10 Mayıs 2017 Çarşamba

Kanaviçe İşlemeli Küçük Havlu'm - El Emeklerim


 Merhabalar kanaviçe sever dostlar :) Bu zamana kadar  işlediğim en güzel havlu'm un bu olduğunu düşünüyorum. Gittikçe daha güzel işlediğimi elimin daha hızlandığını fark ediyorum bunun dışında bu şablon da çok hoşuma gitti uzun bir süre önce görmüştüm bunu bir instagram sayfasında  biri paylaşmıştı yaptığı havluyu ve kendimi geliştirdiğim için artık tablet ve telefonlara bakarak bile işleye biliyorum bu yüzden hemen ekran görüntüsünü aldım ve fırsat bulduğum ilk anda işledim.

Kanaviçe işlerken belli bir ip markası ya da çeşidi yok yünlerle bile kanaviçe işleyenlere şahit oldum ki o tarz şeyler de deneyeceğim ilerleyen zamanlar da ama daha güzel ve şık durması için aynı havluda birden fazla farklı tip ip kullanmazsanız daha iyi olacaktır.

Nasıl yani ? Anlamadım nasıl farklı ip ? dediğinizi duyar gibiyim. Markadan bahsetmiyorum burada demek istediğim örneğin kalın bir iple işlemeye başladıysanız o zaman hep aynı kalınlıkta ya da incelikte ipleri kullanın.

Ben ilk zamanlar buna dikkat etmiyordum sadece renkleri uydurmak yeterli geliyordu,esasında uzaktan bakıldığın da ya da bu işten anlamayan insanlar emin olun o hali ile de beğenecektir fakat siz bir süre sonra beğenmiyorsunuz kendi yaptığınız işleri :) yani bende öyle oldu o yüzden artık domino marka 8 numara ip kullandıysam 12 numara ip kullanmıyorum. Ful aynı numara ile devam ediyorum.





Şunu da söylemek isterim ki daha ince daha yumuşak iplerle daha güzel oluyor yani buda benim tecrübelerim sonucu edindiğim bir durum. :)

Ben bu havlu'm da çiçekli bir şablon seçtiğim için şunu da söylemek isterim ki çiçeklerin modelinde ne kadar fazla renkte ip kullanırsanız yani en az 3 renk o zaman daha gerçek gibi bir çiçek modeli çıkmış oluyor ortaya.

Bir de  diyelim ki bir şablon buldunuz illa aynı renk ipleri kullanmak zorunda değilsiniz pembe çiçek mi şablonda ki siz mor yapın modele bağlı kalmayın. Tabi tercih yine sizin ben orada gördüğümü yapayım  benim ki ya seçtiğim renklerle güzel olmaz sa diyorsanız yine siz bilirsiniz. Bana kalırsa değişiklik yapmak biraz hayal gücünüzü kullanmak gerekiyor şablondan daha güzel sonuca ulaşabilirsiniz belki belli mi olur.


Size bende olan iplerin resmini göstermek istedim gördüğünüz gibi farklı marka ve farklı kalınlıklar da iplerim var eskiden hepsini bir havlu da kullanıyordum şimdi asla :) Burada nakış için alıp kullandığım ipler de var onlarla da gayet güzel kanaviçe işleniyor arkadaşlar dediğim gibi yeter ki hepsi aynı cinste,kalınlıkta olsun.

Şu uzun uzun gördüğünüz ipler çok güzel ve yumuşacık ama biraz kullanımı zor oluyor onları da genelde çamaşır mandallarına sarıyorum yeri gelmişken onuda söylemek istedim.

Yapmayı düşünürseniz ilk resimde sayılar anlaşılıyor çıktısını alırsanız gayet rahat yapabilirsiniz diye düşünüyorum ama illa şablon isterseniz onu da sizinle paylaşabilirim.

Bu arada beni istagram üzerinden de takip etmek isterseniz ki orada da işlediğim kanaviçeleri paylaşıyorum, adresim @betulfidn bana DM olarak da sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Eğer yazımı ve yaptığım ürünleri beğenirseniz daha fazla okuyucuya ulaşmam için paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.

Mutlu Günler 💖


4 yorum: