7 Mart 2017 Salı

Kanaviçe İşinden Seccade Yapımı - Pembeli Seccadem - El Emeklerim



 Merhabalar arkadaşlar özellikle de kanaviçe severler 😍 Uzun zaman önce başladığım ama yeni bitirdiğim seccademi huzurlarınıza arz ederim.😆

Seccade işlemek bana biraz sıkıcı geldi sanırım ben daha çok ufak havlular çerçeveler falan işlemekten keyif alıyorum daha doğrusu alıyormuşum  diyelim bunu seccadeyi işlerken fark ettim.

 İlk başlarda zevkle yaparken bitmedi bir türlü tabi araya başka işler,havlular panolar falan girince ara vere vere yaptım. Anladım ki ara verince iş aksıyor soğukluk giriyor bir işi bitirmeden başka işe başlamamak en doğrusu fakat kanaviçe işlemek konusunda maymun iştahlı olduğumu söyleye bilirim zira her gördüğüm şablonu uygulamak istiyorum.





Neyse ki bir şekilde bitti arkasını astarladım ve hatta kenarına pikosunu bile çektim. Piko çekmeyi de bilmiyordum ilk kez yaptım hafif kaydırmalar yapmışım ama ilk işçilik normaldir artık hoş göresiniz😊 Bir daha seccade işler misin? derseniz bittiğinde çok güzel oldu o yüzden ilerleyen zamanlarda her ne kadar uzun sürüp beni biraz sıksa da işleyebilirim. Peki başkasına yapar mısın? derseniz o biraz zor derim. 😃




Eğer siz yapmak isterseniz,kanaviçe işlemeyi biliyorsanız koyduğum resimlerin çıktısını alıp rahatlıkla yapabilirsiniz diye düşünüyorum zor bir model değil beni sıkan da zaten hep aynı şeyi işlemek oldu sanırım.

Ben tercihimi pembe kumaştan yana kullandım iplerim ise mor ve sarı. Kumaşın metresi 10 lira, bir seccade için 80 santim almanız gerekiyor yani 8 lira ödedim.


İplere gelirsek ben panç ipleriyle işlemeyi tercih ettim parlak ve simli oldukları için değişik bir şey olsun istedim siz isterseniz normal kanaviçe ipleriyle işleyebilirsiniz fakat böyle çok güzel oldu yapacaksanız panç ipleriyle bu model güzel oluyor. İplerin fiyatına gelirsek tanesi 1 lira 25 kuruş.

Mor ipimden 2 adet almak zorunda kaldım yetmedi çünkü,sarı ipi bir adet almanız yeterli fazla kullanılmadığı için ipin yarısını bile harcamadım.

Astarını seccade kumaşımla aynı renkte buldum astarında metresi 10 lira ondanda 80 santim almanız yeterli olacaktır.

Söyleyeceklerim bu kadar merak edip sormak istediğiniz bir şey  olursa mutlaka yazın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

İnstagramdan da takip etmek isterseniz @betulfidan41 DM dende sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.

Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin.

Sevenlerine bol kanaviçeli günler diliyorum.

HOŞÇAKALIN💖💖💖

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık :) Şu an bende seccade işliyorum... Yarısından fazlası bitti. enin kini çok beğendim pembe pembe :) Bir tane de pembe işlemek geldi içimden görünce :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canim begenmene sevindim. Begendiysen işle bir tane de pembe olsun😍

      Sil