15 Ocak 2017 Pazar

Gözümde Canlanır Koskoca Mazi



Eskilere gitmeyi severim bilirsiniz bu tarz paylaşımlarım oldukça fazla ama ne yapayım seviyorum. Eskiler değişik hissettiriyor bana kendimi. Anılar,yaşanmışlıklar canlanıyor gözümde.

Hey gidi günler diyorum neler yaşanmış zamanında. Neler yaşamışız bir zamanlar bizde çocukmuşuz. Gerçi yaşım daha genç ve hiç büyümeyen bebek gibiyim ama eskiler insana yaşlandığını da hatırlatıyor,biraz tebessüm biraz hüzün dolu bakıyorum bu resimlere.

Eskiden oynadığım oyuncaklar,yediğimiz abur cuburlar,izlediğimiz çizgi filmler o zamanlar kullandığımız o zamanın modası ürünler.

Geçmişe yolculuğa çıkıyoruz hazır mısınız?





Zaman demiş ve söze başladıysak ilk olarak bu resimle başlamalıyım. Dedemlerin evinde vardı bu saatten. Bir zamanlar zaten bu saatten olmayan yoktur diye düşünüyorum.


Bu elektrikli süpürgeler yine çocukluğumu hatırlatır bana hem bizde,hem anneannem de. hem babaannem de aynısından vardı o zamanlar.



Tabi dijital fotoğraf makineleri yoktu  ya da kameralı telefonlar resim çekildikten sonra beklerdik fotoğrafçı çıkarsın fotoğrafları bakalım nasıl çıktık acaba diye. Şimdi öylemi anında çek gör çirkinse sil defalarca tekrar tekrar çek.




Ve yine bir duvar saati dedemlerin duvarında hala duruyor 35 senedir varmış dedem öyle söyler. İkide bir dursa da tekrar tekrar kurmaya üşenmiyor bu saatten vazgeçemiyor. Allah ömür versin bu saati görünce dedem gelir aklıma.



O zamanların dikiş makinesi  emektar kara makineler hey gidi şimdiki makinelerden daha iyi olduğu söylenir. Hala yeri dolmaz :) Anneannemin evinde gizli gizli pedalını çevirir oynamaya çalışırdım. :)


Tabi şimdiki gibi envayi çeşit abur cuburlar yoktu bir nesil hatta bir kaç nesil leblebi tozuyla büyümedik mi :) Boğazımıza kaçıp boğulmadık mı. :)

Peki ya bu çırpıcıyı hatırladınız mı ?






Patates baskılar eğlendiğimiz el yeteneğimizi geliştirdiğimiz okul etkinlikleri.







Bu horozlu şekerlerde hala var görüyorum bazı yerlerde bir de elmalı şekerler vardı canım çekti şimdi. :)

Hey gidi ilk okul yılları hey


 Defterler kitaplar kaplanır üzerine rengarenk etiketler yapıştırırdık.


İlk okulda oynadığımız oyunlar "yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım" Saklambaçlar,yakan toplar, yerden yüksekler ve diğerleri ah sokaklarda kan ter içinde oynadığımız oyunlar.



Siyah önlüğümüz annemizin yaptığı dantelli yakalar ve yine dantelli beyaz çoraplar.
Pırıl pırıl giydirilip okula yollanırdık. Bir sürü dantelli yakam vardı her gün başka takardı annem. :)









Ve son olarak en sevdiğim hala denk gelince izlediğim çizgi filmler.




 En sevdiğim Casperdı sevimli hayalet :)





 Çakmak taşlar da bir diğer favorimdi tabi :)



Şirinler iyi olmanın önemini anlatırdı. Uslu bir çocuk olursak şirinleri görebilirdik :)


Benim için yazması çok keyifli bir yazı oldu umarım sizlerde okurken keyif alırsınız.

Herkese sevgiler 💕

2 yorum:

  1. Tam bir nostalji olmuş:)) Duvar saatinden evim de var ,çalar saatleri dedelerinden hatıra diye oğularıma verdim ne güzeldi o yıllar.

    YanıtlaSil