13 Ocak 2017 Cuma

Çeşm'i Niğar Çorbası





Merhabalar yemek kursunda öğrendiğim ve çok beğendiğim bir çorba tarifi vermek istiyorum sizlere. Evlerimizde genelde bilindik çorbalar yaparız mercimek,şehriye,tarhana vesaire  ben bu çorbaları da çok seviyorum ama değişik çorbalarda yapmak lazım hep aynı çorbalardan sıkılıyor insan öyle değil mi ? En azından misafirlerinize ikram etmek için çok güzel bir tercih olacaktır.

Ben bu çorbayı çok sevdim evde de bundan sonra yapacağım çorbalardan biri oldu. Umarım sizlerde beğenirsiniz

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı sıcak su
1 et bulyon
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber



YAPILIŞI

 Soğanlar kavrulur üzerine un ilave edilip bir iki dakika un kavrulur. Üzerine mercimekler,su ve bulyon ilave edilir. Piştikten sonra blender dan geçirilir.
Tekrar ocağa koyulur yumurta ve süt başka bir kapta karıştırılıp yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Çorbanın kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırılır.
Üzerine pul biber serpip servis edilir.

Genelde yapım aşamalarını elimden geldiğince çekmeye çalışıyorum ama bu çorbayı yaparken maalesef ya  çekmeyi unuttum ya da yanlışlıkla sildim. Resimleri bulamasam da güzel bir çorba olduğu için yinede tarifini vermek istedim.

 Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun :)

Hoşçakalın 💗💗💗








4 yorum:

  1. Sut ve yumurta terbiye edip mercimek çorbası olacağını hic düşünmemiştim. Denecek bir tarif. Elinize sağlık. Çorbanın ismi de ayrı bir guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet canim bir dene begenecegini dusunuyorum

      Sil
  2. Terbiyeli mercimek çorbası deneme listeme ekledim.

    YanıtlaSil