27 Ocak 2017 Cuma

Alman Pastası Tarifi


Kursta bu hafta yine çok güzel tarifler yaptık en çok hoşuma giden Alman pastası oldu ve bunun tarifini mutlaka vermeliyim. Takipçilerim de yapsınlar eminim onlarda beğenecektir dedim.

Alman pastası diye hep duymuştum ama nasıl yapıldığını bilmeyi bırakın hiç yememiştim. Çok şey kaçırmışım çok lezzetliymiş meğer. :)

Bundan sonra evde de sık sık yaparım artık yapılışı da zor değil sadece yemesi biraz zor yerken çocuklar gibi suratım biraz kremaya bulandı. :)

Gelelim Malzemelere

Hamuru İçin

1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 paket vanilya
4-5 su bardağı un






Kreması İçin

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kremşanti


YAPILIŞI

Hamuru aynı poğaça yapar gibi yoğuruyoruz ve mayalandırıyoruz. Sonrasında istenilen boyutta yuvarlaklar yapıyoruz. Yaptığımız yuvarlakları yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.  15 dakika kdar da tepside dinlendiriyoruz.



Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırında çıkarıp soğumasını bekliyoruz.

O esnada iç kremasını hazırlıyoruz. Vanilya ve kremşanti en son krema soğuduktan sonra eklenir ve iyice çırpılır.

Soğuyan hamurlar ortadan tamamen kesilir ve içine hazırladığımız iç kreması sürülür.


Son olarak üzeri pudra şekeri ve çikolata sosu ile süslenir.

Sonrada afiyetle yenir. 😊

Yapıldığı gibi yenebilir tabi ama biraz bekledikten sonra tatlılar daha da güzelleşiyor.

Misafirlerinize yapacaksanız bir gece öncesinden yaparsanız daha güzel olacaktır.

Umarım beğenirsiniz.

Afiyet olsun

HOŞÇAKALIN💕






8 yorum:

  1. Elinize sağlık nefis görünüyor :) blogunu tarife aldım banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hemen geliyorum feraceli kız 😍

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor Betül hanım ellerinize sağlık :) sevgilerimle

    YanıtlaSil