21 Mayıs 2016 Cumartesi

Makaron Tarifi - Kursta Makoran Denemeleri

Merhabalar bayanlar


Geçen haftalarda kursta makaron yaptık ya da yapmaya çalıştık diyelim :)

Ufak puf noktalarına uyulduğunda gayet güzel ve lezzetli bir kurabiye ancak biraz uğraştırıcı.

Öncelikle o büyük püf noktasını söylemem gerekiyor ki buna uyulmadığında istediğiniz makaron görüntüsünü elde edemeyeceksiniz tıpkı bizim gibi :)

Makaronda kullandığımız yumurtaların bayat olması gerekiyor.

 Evet yanlış duymadınız bayat yumurtaya ihtiyacınız var.

 Ben duyduğumda çok şaşırdım çünkü kek yaparken taze yumurta kullanıyoruz ve çokta güzel kabarıyor neden bayat yumurta diye.

Taze yumurta ile yaptık biz kursta ve sonuç başarısız oldu. Bütün tarifi eksiksiz uygulamamıza rağmen kabarmadı o resimlerde gördüğümüz gibi olmadı.

Tat olarak evet çok güzel oldu ama kabarmaması biraz kurs arkadaşlarımla beni üzdü.

Çünkü çok basit bir tatlı değil o kadar uğraşınca güzel bir sonuç almak istiyor insan.

O yüzden eğer MAKARON YAPMAK İSTİYORSANIZ MUTLAKA BAYAT YUMURTA KULLANIN. Benden söylemesi canlar :)


Bayat yumurta elde etmek için yumurtayı kırıp bir kaba alın ve dolapta bir gece bekletin.

Bu önemli açıklamayı yaptıktan sonra gelelim malzeme listesine

MALZEMELER

75 gram yumurta akı (bayat) 3 ya da 4 yumurta akı kadar bu yumurtanın büyüklüğüyle ilgili

75 gram toz badem

150 gram pudra şekeri

30 gram toz şeker

5 gram un

1 çay kaşığı tuz

Ganaj Kreması İçin

100 gram sütlü çikolata

100 gram krema

YAPILIŞI

Önce kremayı hazırlıyoruz.

Kremayı ocakta ısıtıyoruz sonra bir kaba alıp çikolatayı içine kırıp koyuyoruz biraz karıştırınca zaten sıcaklığıyla eriyor.

Kremayı hazırladıktan sonra o bir kenarda soğurken makaron hazırlamaya geçiyoruz.

Yumurta akını tuz ile cam kasede düşük devirde çırpıyoruz.

Köpüklenmeye başlayınca toz şekerini ilave edip yüksek devirde iyice köpürene kadar çırpmaya devam ediyoruz.


Üzerine badem ve pudra şekeri ilave edilir.


Spatula ile yavaşça karıştırılır.



Sonrasında istenilen renklerle renklendirilir.

(Gıda boyası kullanmak istemeyenler kakao kullana bilir.)

Biz üç renk kullandık ve 3 ayrı kaseye koyduk önce sonrasında gıda boyalarından azıcık damlattık.


Sıkma poşetine doldurulur.


Fırın tepsisine 3 santim aralıklarla 1 lira büyüklüğünde sıkılır.


Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir.

Soğuyunca aralarına kreması sürülür.

1 gün sonra servis edilir.



Tabi biz yaptığımız gün yiyoruz kursta bekleme şansımız yok ama evde yapanlar bekleye bilir kaldı ki misafirler için yapılan tatlılar genelde akşamdan yapılıyor. :)

Oldukça uzun bir yazı oldu okuduğunuz için teşekkürler. Kim bilir bu yazıyı okuyup yapmaktan vazgeçersiniz belki :) Ama inanın tadı lezzeti yerinde sadece kabarmadı :) Onun için mutlaka bayat yumurta diyorum ve yazıma son veriyorum.

HOŞÇA KALINNNN :):):)









10 yorum:

  1. Elinize sağlık canım. Bir cesaret edip deneyemedim makaronu. Şimdilik kurbişlerle yetiniyorum ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz ettikte biraz hayaller hayatlar oldu:) eğer denemeye cesaret edersen bayat yumurta kullanmayı unutma umarım güzel sonuçlar alırsın :)

      Sil
  2. Makaron yapımı bana hep zor geliyor :) denemek lazım çok güzel gözüküyorlar rengarenk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay diyen yalan söyler:) Teşekkürler insallah sen daha güzelini yaparsın:)

      Sil
  3. Elinize sağlık güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık bayat yumurtayı hiç duymamıştım.ben bir kere tutturamadım.zahmetli evet ama deyiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel oluyor güzel şeyler için zahmet çekmek gerekiyor.

      Sil
  5. Aynı mantı yapımı gibi zahmetli buda ama o zahmete değer bencede :))
    ellerine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zahmetsiz rahmet olmazmis:)
      Teşekkürler ❤

      Sil