Karmacana Tarifi |
Pırasa pek sevmem,yemeğini de yemem ama bunu gerçekten çok seviyorum ve pırasada yemiş oluyorum bu sayede :)
Karmacana |
1 kilo pırasa
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Aldığı kadar mısır unu
Tuz
Pul biber
YAPILIŞI
İlk olarak pırasalar doğranır ve kavrulur.
Sonrasında diğer bütün malzemeler bir kapta toplanır ve güzelce karıştırılır.
Yağlanan fırın tepsisine dökülür.
200 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.
İşte bu kadar.:) Yapılışı basit tadı güzel bir tarif ayrıca durdukça daha da güzelleşiyor.Örneğin bu gün yaptınız ertesi gün tadı dahada güzel oluyor mısır ununun tadı daha çok anlaşılıyor :)
Umarım beğenirsiniz şimdiden AFİYET OLSUN :)
bende pırasa yemeğini sevemem ama bu dediğiniz gibi güzele benziyor, denemek lazım ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilKesinlikle dene begenecegine eminim:)
YanıtlaSilUzun zamandır pırasayı bu şekilde değerlendireceğim, börek tadında herkesin severek yiyeceği bir tarif arıyordum. Ellerinize sağlık mutlaka deneyeceğim :). Sevgilerimle
YanıtlaSilMutlaka deneyin begeneceksiniz :)
YanıtlaSil