Poğaça tarifleri aşağı yukarı aynıdır aslında ufak tefek değişiklikler haricinde farkı görsellik belirliyor bence ve yapan kişinin elinin lezzeti :)
Benim için görsellik çok önemlidir her konuda bu böyle.Belki güzel bir yemektir ama görseli kötü geldiyse gözüme tadına pek bakmak istemem. Sanırım bu da benim kötü bir yanım bu yüzden belki güzel lezzetlerden eksik kalmış olabilirim:) Ne yapayım bende böleyim işte. Lafı fazla uzatmadan tarifime geçeyim :)
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1.5 çay bardağı zeytin yağı
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/3 yaş maya
Poğaça sayısı kadar sosis
3.5 su bardağı un
YAPILIŞI
Hamur yoğurulur,mayalandırılır.
Mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve uzunlamasına açılır.
Üzerine sosis konur ve rulo yapılır.
Rulo yaptığımız hamura kesikler atılır.(altını kesmeden sadece üst kısmına 4 ya da 5 kesik)
Kesikler atıldıktan sonra hamurun iki ucu birleştirilir.
Hamur kesik attığımız yerlerinden tutup yan çevrilir.
Çiçek şekli verdiğimiz poğaçalara yumurta sarısı sürülür.
200 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder