24 Şubat 2017 Cuma

Kanaviçe Pano'm - Kelebekli Çerçeve İçine Kanaviçe İşi - El Emeklerim


Kanaviçe tutkusu devam ediyor işlemelere doyamıyorum,geçenlerde iki minik çerçeve işlemiştim gören herkes çok beğendi. Özellikle kursta herkes bayıldı çerçevelerini nereden buldun, bunun içine işlemek nereden aklına geldi, iplerini nasıl uydurdun gibisinden. Benimde çok içime sindi yaptığım işler.

İnternetde de çok güzel çerçeveler panolar görüyorum içine çok hoş kanaviçe modelleri işlenmiş,harika şablonlar buluyorum hepsini yapmak istiyorum :)

Şimdi yaptığım çerçeve normalde boş şekilde duvara asılıyor  ama ben içine kanaviçe işlemeyi tercih ettim. Aldığım yerde tek kalmıştı böyle kelebekli olandan ki kelebekli şeyleri sevdiğimi bilmeyen kalmayacak yakında zira bir çok işimde kelebek motifini kullandım ve kullanacağım da. :)

Ben önünde bir şey kullanmadım eğer böyle bir şey bulur da yapmak isterseniz önüne cam kestirip koyabilirsiniz ama ben boş tercih ettim. İçine elyaf koyup biraz kabarttım. Tek kat elyaf koydum daha kabarık isteyenler iki kat elyaf koyabilir. Arkasını da kalın karton ya da mukavva ile kaplayabilirsiniz. Yapıştırıcı olarak soğuk  ya da sıcak silikon kullanabilirsiniz.


Çerçeveyi 7 liraya aldım ki bu boyutların en uygunu 10 lira geçen paylaştığım ufak çerçevelerin tanesini 5 liraya almıştım. Kokulu taşlardan yapılan çerçevelere benzetebilirsiniz ama değil seramik sanırım. Kokulu taşların kırılma ihtimali daha yüksek ama onların içine de kanaviçe işleyebilirsiniz,tercih sizin.

Kanaviçe kumaşının metresi 24 lira ben yarım metre aldım ama daha kaç tane çerçeve çıkar ooo:) Yani eğer ufak bir çerçeve yapacaksanız ve devamında bir şey yapmayı düşünmüyorsanız 10 santim 20 santim ne kadar gerekiyorsa o kadar alırsınız ama devamında başka şeylerde yapabilirim derseniz bir metre alın bulunsun.



Ben krem rengi düz kumaş aldım ama bir çok renkte kumaş var simli olanlarda var tercih size kalmış. Simli olanlarda çok hoşuma gidiyor fakat renk konusunda beyaz ya da krem tercih etmenizi tavsiye edebilirim renk ayarlamakta,uydurmakta zorlanmamanız adına.



İplerime gelirsek marka vermiyorum her türlü iple işlenebiliyor daha parlak ipleri tercih ederseniz daha güzel duracaktır ve ayrıca çok kalın olmazsa çokta ince olmazsa iyi olur. Örneğin dominonun ipini kullanıyorsanız 12 numarayı kullanmanızı tavsiye ederim. Ya da çamaşır ipeğinden işleyecekseniz ki çok güzel ve parlak oluyorlar onlar kalın ama ipleri ayrıla biliyor ayırdığınızda 6 kat oluyor 2 kat alarak kullanıyorum ben mesela. Anlata bildim mi bilmiyorum ayırma olayını anlatmakta anca ipi elinize aldığınızda beni anlayabilirsiniz. :)




Yapmayı düşünürde fikir almak ya da merak edip öğrenmek istediğiniz her şeyi bana yazabilirsiniz. Şablonda bende mevcut isterseniz şablonu da verebilirim.

 Çok beğeniyorum bunlardan istiyorum ama beceremem ya da vaktim yok derseniz sipariş alınır :)

Bu arada instagram adresim @betulfidan41 DM den de sormak istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz.

Okuduğunuz için çok teşekkürler. 💖



5 yorum:

  1. çok güzel görünüyor.. çerçeve de harika.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canim begenmene sevindim.😍

      Sil
  2. Orneginizi orjinal buldum. Klasiğin disinda. Çokta güzel olmuş. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil