2 Aralık 2016 Cuma

Nakış İşinden Havlu Yapımı - Nakış İşlerim


Merhabalar yaklaşık üç hafta kadar uğraştığım havlu bitti. Son zamanlarda etamin işlerine ağırlık versem de nakış işlemekte çok hoşuma gidiyor.

Üç hafta sürmesi sizi korkutmasın aynı anda seccade de işliyorum o yüzden biraz uzun sürdü yakında onuda paylaşacağım bitmesine çok az kaldı.

Etamin işinden bir kaç havlu yapmış ve paylaşmıştım yapmaya da devam edeceğim ama nakış işinden de bir tane havlu  yapmak istedim.


Bu havluda kullandığım teknikler

İğne ardı - sim ipi kullanarak dallarını yaptım.

Yorgan iğnesi neden bir teknik - orta kısmı o teknikle işledim,pembe ve lila iplerini kullandım.

Sarma işi - büyük yapraklar ve sağ ve sol kısımdaki çiçekler sarma tekniği ile yapıldı.

Balık sırtı - küçük yapraklarda balık sırtı tekniği kullandım.

Dalların uçlarındaki yuvarlaklar için şeffaf boş halkalar satılıyor serum diye satılıyor sanırım yuvarlak minik serumlara sardım çok basit bir teknik.


Kullandığım İpler


Sim ipim 3 numara anchor marka fiyat 6 - 7 lira civarı

lila,mor ana iki rengim demet marka tanesi 1,25

ilk başta koyu yeşil bir ip altım yine demetten ama çok koyu olduğu için biraz daha açık bir yeşil aldım.

Yeşil ipim çizmeli marka fiyatı  2,50

Kullandığım diğer malzemeler

Kopya kağıdı,uçan kalem yoksa kurşun kalemde işinizi görür ve kasnak

Havluyu ben ucu püsküllülerden aldım ucuna bir şey işlemek istemedim hem nakış hem dantel ya da iğne oyası çok abartılı şeyleri sevmediğim için fiyatı 9,50.

Havlunun rengi krem ilk başta beyaz düşünmüştüm ama çiğ duruyor krem alırsanız daha güzel olur.

Daha önceden nakış işleyenler de kasnak mevcuttur ama yeni başlayacaklar için söylüyorum iki çeşit kasnak var tahta kasnakları hocamız tavsiye ediyor birde benimde kullandığım resimde gördüğünüz demir kasnaklar var. Tahta olanlar daha hafif olduğu için bende tahta kasnak tavsiye ederim ben ikisini de kullanıyorum tahta olanı kaybetmişim nerelerde kim bilir. :)

Onun dışında kasnakların küçükten büyüğe bir çok boyutu var bana soracak olursanız orta boy iyidir ancak yapacağınız şeye de bağlı örneğin kolye olsun küçük peçeteler olsun minik kasnaklar dan alırsanız daha kolay olur ama büyük bir masa örtüsü yapıyorsanız büyük kasnak alın ki habire çıkarıp takmak zorunda kalmayın :)

Ayrıca şunu da söyleyeyim yine yeni başlayacaklar için bir çok nakış ipi mevcut ben genelde demetin iplerini kullandım çünkü daha bereketli ve fiyatları daha uygun oluyor. Birçok nakış ip markası mevcut bu örgü örgü olan iplerde renk seçeneği çok fakat bir tane yetmiyor bir kaç tane almanız lazım her renkten ve aldığınız numarayı unutmamanız gerekiyor yoksa işiniz yarım kala bilir. :)

Havlunun kalıp kağıdında ki hali beğenip belki uygulamak istersiniz diye.



 Bu da havlunun tamamının son hali umarım beğenirsiniz. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım merak ettiğiniz şeyleri sorabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.


Okuduğunuz İçin Teşekkürler

Hoşça kalın :)





3 yorum: