8 Aralık 2016 Perşembe

Kürdan Kebabı - Yemek Tariflerim


Merhabalar bu gün sizlere yine güzel bir tarif vereceğim. Kürdan Kebabı yemek kursunda yaptık çok lezzetli ve görsel olarak da ye beni diyor resmen. Çok beğendiğim tariflerden oldu sizlerde özellikle akşam yemeğine bir misafiriniz geleceği zaman güzel bir sunum yapmak isterseniz bu tarifi yapabilirsiniz.

Hem lezzeti hem görseli güzel tarifleri vermeye devam edeceğim takipte kalın diyorum ve tarife geçiyorum. Hadi yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.😊


MALZEMELER

4 adet patlıcan

400 gram kıyma

1 adet soğan

3-4 dilim ekmek içi (galeta unu)

1 adet yumurta



kızartmak için sıvı yağ

2 adet dolmalık biber

2 adet domates

1 tutam maydanoz

1 yemek kaşığı salça

1/2 su bardağı sıcak su

Karabiber,kimyon,tuz

Kürdan


YAPILIŞI

Patlıcanlar pijamalı soyulur,dilimlenir.

15-20 dakika tuzlu suda bekletilir.

Yıkayıp kurulanır.


Yağda kızartılır.

Köftesi hazırlanıp yoğurulur.

Biber ve domatesler dilimlenir.

Önce biberler sonra köfteler kızartılır.



Patlıcanlar tepsiye artı şeklinde konur.

Artı yaptıktan sonra tam ortaya köfte yerleştirilir bohça şeklinde sarılır ve üzerine kürdan batırılır.

Üzerine biber ve domatesler yerleştirilir.

Ayrı bir kapta salça ve sıcak su yapılır.

Patlıcanlara dökülür 185 derece fırında domatesler pişene kadar kızartılır.

Servis Edilir.

 Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık daha önce hiç yapmadığım tariflerden birisi :) Görüntü olarak gerçekten lezzetli gözüküyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok lezzetli begenmedigim şeylerin tarifini yazmıyorum zaten😊

      Sil
  2. Eline sağlık çok güzel olmuş :) Eskiden daha sık yerdim şimdilerde pek aklıma gelmeyen bir tarif :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık patlıcanlı yemekleri çok severim 😊

    YanıtlaSil