20 Aralık 2016 Salı

Etamin İşinden Minik Çerçeveler'im


Merhabalar arkadaşlar bir süre yazılarıma ara vermiştim malum ülkemizde  ve Halep de yaşanan olaylardan ötürü çok üzgündüm yazı yazmak paylaşım yapmak çok işimden gelmedi ki doğruda bulmadım.

 Her seferinde bir daha olmaz inşallah desek bile maalesef bir türlü sonu gelmedi bu durumun ama dualara sığınıyoruz ve en yakın zamanda inşallah son bulur demekten başka bizlerin elinden gelen bir şey yok :(

Etamin işlerini yapmaktan çok büyük keyif alıyorum bu minik çerçeveleri de geçen hafta bitirdim ama dediğim gibi bu gün paylaşabiliyorum.

Etamin den çerçeveler çok yapılıyor hatta kasnak çerçeveler var çok moda onlardan da çok yapan var ki bende ilk başka kasnak çerçeve almaya çıkmıştım ama bunları görünce dayanamadım aldım çok tatlı değiller mi ?

Bunların biraz daha büyüğünü bulabilirsem yine alacağım kokulu taşlardan da yapıyorlar bu çerçevelerden aklınızda bulunsun.


Çerçeveler çiçekli olduğu için içine de çiçekli desen koymayı uygun buldum renklerini çerçevelerin çiçekleri ile aynı yaptım. Dallarını da kalp şeklinde yapmışlardı bu modeli internette araştırıp buldum. Sayılarını anlamakta biraz zorlandım ama azmin zaferi :) Sanki çok büyük şey başarmış gibiyim peh. 😛


 Kullandığım malzeme ve fiyatlara gelirsek

Çerçevelerin tanesi 5 lira

Kumaşım seccade için ayrı etamin işlemek için yani çerçeve ya da masa örtüsü tarzı yapmak için ayrı satılıyor onu alırken söylersiniz.

Seccadelelik etamin kumaşları metresi 10 lira işlemelikler yani salon takımı yapmak için olanlar 25 lira civarı. Ben yarım metre aldım 12,5 lira ödedim ama çok az bir kumaş harcadım o yüzden santimle alabilirsiniz sadece benim gibi ufak çerçeve yapacaksanız. Ben kalan kumaştan başka işlerde yapmayı düşünüyorum.

İplerim marka olarak neredeyse büyün markaları kullandım sadece çok kalın ip olmamasına önem verin örneğin ben genelde dominonun 12 numaralı ipleriyle işliyordum bu işimde çamaşır ipeği denen bir ip kullandım ancak bu ipleri kullananlar bilir altılı oluyorlar genelde ben iki iki ayırıp kullandım yani incelttim ipi kalın olunca güzel durmuyor.

Renkleri benimde yaptığım gibi açıklı koyulu tonlama yaparsanız daha hoş durur. İpler markalarına göre değişiyor.


İşlemeleri yaptıktan sonra çerçevenin tamamını yapmayacak şekilde kumaşı kestim ve aldığım çerçeve önü camsız arkası olmayan bir çerçeve normalde bu çerçeveler boş şekilde duvara asılıyor ben bu şekilde değerlendirdim o yüzden işine elyaf koyup biraz kabartım arkasını da mukavva ile sıcak silikon ile yapıştırdım.

Elyafı daha önceden başka bir iş için almıştım ama çok az alacağınız için 1 ya da  2 liraya alabilirsiniz.

Mukavvayı kırtasiyeden 1.25 kuruşa aldım.

Soğuk silikonda elimde vardı yine başka işlerde kullandığım için fiyatı 5 lira.

Sıcak silikon tabancası 12 lira civarı içinin tanesi 75 kuruş.

Elyafı çerçevenin içi kadar mukavvayı çerçevenin tamamı kadar kesiyoruz.



Kumaşı elyafa soğuk silikonla yapıştırıyoruz.

Mukavvayı çerçeveye sıcak silikonla yapıştırıyoruz ki daha sağlam yapışsın.


 Ben duvara asmayı düşündüm ama odamdaki şifonyerin  üzerine ayaklık alıp koya da bilirim tam net değilim iki türlüde olur. :)


Umarım beğenmiş sinizdir.

Yapmayı düşünürde anlamadığınız merak edip sormak istediğiniz bir şey olursa ben buradayım yazabilirsiniz.

Güzel günlerde buluşmak üzere.

Kendinize dikkat edin

SEVGİLER 💕


4 yorum:

  1. ayy ne güzeller bayıldım emeğinize sağlık :) bi ara bu ürünle çekiliş falan yapmanızı tavsiye ederim çok güzeller :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim begenmene teşekkür ederim.😍 Güzel bir fikir blogumun birinci yılı şerefine bende böyle birşey dusunuyorum Şubatta insallah😊

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık gerçekten çok güzel olmuşlar normalde instagramda da bu tarz şeyler gördüğümde de çok hoşuma gidiyordu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canim 😍 Bende instagramda çok güzel şeyler görüyorum.

      Sil