27 Aralık 2016 Salı

Ailemizin Yeni Üyesi Zeytin'le Tanışın

         
 Merhabalar sizleri  ailemizin yeni üyesi ile tanıştırmak istedim bu gün. Adı Zeytin. Kendisini sokakta bulup sahiplendik. Kendisi esasında bir süs köpeği ama sanırım biri alıp bakamayınca sokağa terk etmiş. Bizde uzun zamandır bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorduk. Bu güzelliği görüp de kayıtsız kalamadık.

 Kendisini alıp evimizin bahçesine getirdik ona güzel bir kulübe ayarladık. Gerek kendi
yediklerimizden gerek köpek mamalarıyla beslemeye başladık. Her şeyden önce sevilmek isteyen bir köpek elimde yemekle bile yanına gitsem yemeğe saldırmak yerine ayaklarıma sürtünüp sev beni diyor resmen.😊

Esasında benim köpek hobim vardı korkuyordum değil dokunmak yanına bile yaklaşamıyordum ama Zeytin sayesinde köpek fobimi de büyük ölçüde yenmiş durumdayım. Çok büyük ve saldırgan köpeklerden halen korkuyorum gerçi onu aşabileceğimi de pek sanmıyorum.




Zeytin'i sahipleneli henüz bir ay bile olmadı ama birbirimize çok alıştık. Umarım uzun yıllar bizimle olur.

Birde köpek satın almaktansa köpek sahiplenmeyi tavsiye ediyorum. İhtiyacı olan aç susuz özellikle bu soğuklarda dışarıda üşüyen hayvanlar varken para ile almak ne derece mantıklı bilemiyorum.

Gerçek bir hayvan sever zaten satın almak yerine sahiplenir. İlla sahiplenmeye de gerek yok dışarıda yaşayan köpek ve kedilere biraz yiyecek koymak biraz su koymak hiçte zor değil.

Aşırı derecede bir hayvan severliğim ve duyarlılığımın da olduğunu düşünmüyorum ama insan olarak onlar bize muhtaçlar bunu unutmamak lazım diye düşünüyorum.

Okuduğunuz İçin Teşekkürler

Hoşçakalın💗






1 yorum: