İyi ki yemek kursuna gitmişim bu sene,daha önce yemediğim tatları hem yapmayı öğreniyorum hem de yeme fırsatı buluyorum. Perde pilavı da bunlardan biri.
Daha önce duymuştum fakat hiç yememiştim. Değişik güzel ve şık bir görünüşü var. Ben beğendim sizin de beğeneceğinizi düşündüğüm için paylaşmak istedim.
Perde Pilavı İçin Malzemeler
1 kase badem
2 su bardağı pilav
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Yufkası İçin Malzemeler
3 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Önce pilavı yapılır,demlemeye bırakılır.
Yufkası haırlanır.
Yufka istenilen kalınlıkta açılır,yağlanmış kalıba yerleştirilir.
İçerisine pilav konur.
Yufkadan artan kenarları yufkanın üzerine kapatılır.
180 derece fırında pişirilir.
Servis tabağına ters çevrilerek dilimlenir ve servis edilir.
NOT: Bademlerden bir kısmı yağlanmış kalıba yerleştirilir. Yufkası üzerine serilir.
Bu arada biz bu tarifin yarım ölçü olarak kullandık. Kek kalıbında yaptık.
Umarım tarifi beğenirsiniz.
HOŞÇALIN
Aa ne kadar değişik bir tarif eline sağlık :) Bana da ziyarete beklerim :*
YanıtlaSilTeşekkür ederim Yeliz'ciğim 😍
Sil