29 Aralık 2016 Perşembe

Hünkar Beğendi Tarifi - Yemek Tariflerim


Geçenlerde Yemek kursunda Hünkar Beğendi yaptık. Adını çok duyduğum hatta uzun zaman önce yediğim bir tarifti bu ancak her zaman yapılmayan her zaman göremeyeceğimiz bir tarif kendisi.

Böyle meşhur ve sürekli evlerimizde yapılmayan bir tarif olunca da insan yapımı zor ve zahmetli zannediyor ancak hiçte öyle değilmiş. Tadı da gerçekten çok güzel eee Hünkar bile beğenmiş biz mi beğenmeyeceğiz.😂😂

Malzeme Listesi

1 adet soğan

2 adet domates

3 adet sivri biber

250 gram dana eti

1 tatlı kaşığı domates salçası

sıvı yağ

su

tuz

karabiber

Beğendisi İçin Malzemeler

3 adet közlenmiş biber

1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

tuz

karabiber

sıvı yağ

27 Aralık 2016 Salı

Ailemizin Yeni Üyesi Zeytin'le Tanışın

         
 Merhabalar sizleri  ailemizin yeni üyesi ile tanıştırmak istedim bu gün. Adı Zeytin. Kendisini sokakta bulup sahiplendik. Kendisi esasında bir süs köpeği ama sanırım biri alıp bakamayınca sokağa terk etmiş. Bizde uzun zamandır bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorduk. Bu güzelliği görüp de kayıtsız kalamadık.

 Kendisini alıp evimizin bahçesine getirdik ona güzel bir kulübe ayarladık. Gerek kendi
yediklerimizden gerek köpek mamalarıyla beslemeye başladık. Her şeyden önce sevilmek isteyen bir köpek elimde yemekle bile yanına gitsem yemeğe saldırmak yerine ayaklarıma sürtünüp sev beni diyor resmen.😊

Esasında benim köpek hobim vardı korkuyordum değil dokunmak yanına bile yaklaşamıyordum ama Zeytin sayesinde köpek fobimi de büyük ölçüde yenmiş durumdayım. Çok büyük ve saldırgan köpeklerden halen korkuyorum gerçi onu aşabileceğimi de pek sanmıyorum.

20 Aralık 2016 Salı

Etamin İşinden Minik Çerçeveler'im


Merhabalar arkadaşlar bir süre yazılarıma ara vermiştim malum ülkemizde  ve Halep de yaşanan olaylardan ötürü çok üzgündüm yazı yazmak paylaşım yapmak çok işimden gelmedi ki doğruda bulmadım.

 Her seferinde bir daha olmaz inşallah desek bile maalesef bir türlü sonu gelmedi bu durumun ama dualara sığınıyoruz ve en yakın zamanda inşallah son bulur demekten başka bizlerin elinden gelen bir şey yok :(

Etamin işlerini yapmaktan çok büyük keyif alıyorum bu minik çerçeveleri de geçen hafta bitirdim ama dediğim gibi bu gün paylaşabiliyorum.

Etamin den çerçeveler çok yapılıyor hatta kasnak çerçeveler var çok moda onlardan da çok yapan var ki bende ilk başka kasnak çerçeve almaya çıkmıştım ama bunları görünce dayanamadım aldım çok tatlı değiller mi ?

Bunların biraz daha büyüğünü bulabilirsem yine alacağım kokulu taşlardan da yapıyorlar bu çerçevelerden aklınızda bulunsun.

8 Aralık 2016 Perşembe

Kürdan Kebabı - Yemek Tariflerim


Merhabalar bu gün sizlere yine güzel bir tarif vereceğim. Kürdan Kebabı yemek kursunda yaptık çok lezzetli ve görsel olarak da ye beni diyor resmen. Çok beğendiğim tariflerden oldu sizlerde özellikle akşam yemeğine bir misafiriniz geleceği zaman güzel bir sunum yapmak isterseniz bu tarifi yapabilirsiniz.

Hem lezzeti hem görseli güzel tarifleri vermeye devam edeceğim takipte kalın diyorum ve tarife geçiyorum. Hadi yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.😊


MALZEMELER

4 adet patlıcan

400 gram kıyma

1 adet soğan

3-4 dilim ekmek içi (galeta unu)

1 adet yumurta

2 Aralık 2016 Cuma

Nakış İşinden Havlu Yapımı - Nakış İşlerim


Merhabalar yaklaşık üç hafta kadar uğraştığım havlu bitti. Son zamanlarda etamin işlerine ağırlık versem de nakış işlemekte çok hoşuma gidiyor.

Üç hafta sürmesi sizi korkutmasın aynı anda seccade de işliyorum o yüzden biraz uzun sürdü yakında onuda paylaşacağım bitmesine çok az kaldı.

Etamin işinden bir kaç havlu yapmış ve paylaşmıştım yapmaya da devam edeceğim ama nakış işinden de bir tane havlu  yapmak istedim.


Bu havluda kullandığım teknikler

İğne ardı - sim ipi kullanarak dallarını yaptım.

Yorgan iğnesi neden bir teknik - orta kısmı o teknikle işledim,pembe ve lila iplerini kullandım.

Sarma işi - büyük yapraklar ve sağ ve sol kısımdaki çiçekler sarma tekniği ile yapıldı.

Balık sırtı - küçük yapraklarda balık sırtı tekniği kullandım.

Dalların uçlarındaki yuvarlaklar için şeffaf boş halkalar satılıyor serum diye satılıyor sanırım yuvarlak minik serumlara sardım çok basit bir teknik.

1 Aralık 2016 Perşembe

Tuğçe Tayfur - Babamın Şarkıları - Ferdi Tayfur Klasikleri - Dinlediklerim


Ferdi Tayfur arabesk müziğinin mihenk taşlarından biri namı değer Ferdi Baba bence arabesk müziği dinlemeyenlerin bile şarkılarını bildiği bir isim.

Kaldı ki bana göre Orhan Gencebay,Ferdi Tayfur,Müslüm Gürses,Cengiz Kurtoğlu,Ümit Besen gibi isimler gerçekten de arabeskin babalarıdır.

Ben arabesk dinlemeyi sever miyim ? Evet severim ama en güzel olan her müziği severim. Popta dinlerim, rock da dinlerim sanat müziği de türkü de güzel olan her müziği dinlerim.

Özellikle şimdiki arabesk müzikleri değilde eski şarkıları seviyorum. Yaşanmışlığım olmadığı o yıllarda hayatta bile olmadığım yahutta çok küçük olduğum bu şarkıları dinlerken bile bir garip oluyor içim.

En çok Cengiz Kurtoğlu'nu dinliyorum bu sıra bunu da söylemeden geçemeyeceğim. :)

Tuğçe Tayfur yani Ferdi Tayfur ve Nejla Nazır hanımın kızları babasına bir vefa göstermiş Babamın Şarkıları adlı bir albüm yapmış ve özellikle Ferdi baba hayranlarının ezbere bildiği 13 eseri seslendirmiş çokta güzel etmiş ben çok başarılı buldum sesini ve yorumunu beğendim.