21 Mart 2017 Salı

Hellim Peynirli Kırmızı Biber Bohçası -Favori Tariflerim



Merhabalar kursda yaptığımız bazı tarifler gerek görsel,gerek tat,gerek sunum olarak favorim haline geliyor. Bu tarifte öyle sanırım,bir sebze sever olmam ve közlenmiş biber,patlıcan tarzı şeylerin damak tadıma çok uymasından kaynaklanıyor. Kısacası bayılıyorum bu tariflere ve hemen heyecanlanıyoum bunu blogumda paylaşmalıyım diye ki  sizinde beğeneceğinizi düşünüyorum.

Bunu gerek kahvaltıya gelen misafire gerek dündüz  yaptığınız günlere,gerek akşam yemeklerinde yapılabilecek bir tarif bence ben öyle düşünüyorum. :)

Örneğin akşam yemeğinde pilav,köfte,patates kızartması yanına da biber bohçası güzel bir sunum tabağı olur gibi ne dersiniz?

Üstelik yapılışıda kolay oldukça pratik.

Sıcak yemenizi öneriyorum


MALZEMELER


5 adet kırmızı biber

10 ince dilim hellim peyniri "10 kişilik yaptığımız için"

10 Sap taze soğan

Kızartmak için zeytinyağı



YAPILIŞI

Eğer hellim peyniri tuzlu ise suda bekletilir.

Kırmızı biberler közlenir,soyulur,ortadan ikiye uzunlamasına bölünür.

Hellim peynirleri tereyağında kızartılır.

Peynir biberin uç kısmına gelecek şekilde konur ve sarılır soğan sapıyla bağlanır.



Sıcak suda bekletilir.

Hemen yenmeyecekse yeneceği zaman biraz fırında ısıtabilirsiniz. Sıcak yemek gerekiyor.


Benim çok beğendiğim bir tarif umarım sizde beğenirsiniz.

Afiyet Olsun

Hoşçakalın :)




4 yorum:

  1. Rejimdeyken süper bir alternatif oldu, fırında deneyebilirim :)

    YanıtlaSil
  2. Hellim peyniri ve kırmızı biber bir arada, ikisini de çok severim. Kahvalti masası icin guzel bir seçenek. Elinize saglik:)

    YanıtlaSil