Merhabalar kursda yaptığımız bazı tarifler gerek görsel,gerek tat,gerek sunum olarak favorim haline geliyor. Bu tarifte öyle sanırım,bir sebze sever olmam ve közlenmiş biber,patlıcan tarzı şeylerin damak tadıma çok uymasından kaynaklanıyor. Kısacası bayılıyorum bu tariflere ve hemen heyecanlanıyoum bunu blogumda paylaşmalıyım diye ki sizinde beğeneceğinizi düşünüyorum.
Bunu gerek kahvaltıya gelen misafire gerek dündüz yaptığınız günlere,gerek akşam yemeklerinde yapılabilecek bir tarif bence ben öyle düşünüyorum. :)
Örneğin akşam yemeğinde pilav,köfte,patates kızartması yanına da biber bohçası güzel bir sunum tabağı olur gibi ne dersiniz?
Üstelik yapılışıda kolay oldukça pratik.
Sıcak yemenizi öneriyorum
MALZEMELER
5 adet kırmızı biber
10 ince dilim hellim peyniri "10 kişilik yaptığımız için"
10 Sap taze soğan
Kızartmak için zeytinyağı
YAPILIŞI
Eğer hellim peyniri tuzlu ise suda bekletilir.
Kırmızı biberler közlenir,soyulur,ortadan ikiye uzunlamasına bölünür.
Hellim peynirleri tereyağında kızartılır.
Peynir biberin uç kısmına gelecek şekilde konur ve sarılır soğan sapıyla bağlanır.
Sıcak suda bekletilir.
Hemen yenmeyecekse yeneceği zaman biraz fırında ısıtabilirsiniz. Sıcak yemek gerekiyor.
Benim çok beğendiğim bir tarif umarım sizde beğenirsiniz.
Afiyet Olsun
Hoşçakalın :)
Rejimdeyken süper bir alternatif oldu, fırında deneyebilirim :)
YanıtlaSilÇok güzel mutlaka dene derim😊
SilHellim peyniri ve kırmızı biber bir arada, ikisini de çok severim. Kahvalti masası icin guzel bir seçenek. Elinize saglik:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler 😍
Sil