Geçenlerde Yemek kursunda Hünkar Beğendi yaptık. Adını çok duyduğum hatta uzun zaman önce yediğim bir tarifti bu ancak her zaman yapılmayan her zaman göremeyeceğimiz bir tarif kendisi.
Böyle meşhur ve sürekli evlerimizde yapılmayan bir tarif olunca da insan yapımı zor ve zahmetli zannediyor ancak hiçte öyle değilmiş. Tadı da gerçekten çok güzel eee Hünkar bile beğenmiş biz mi beğenmeyeceğiz.😂😂
Malzeme Listesi
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
250 gram dana eti
1 tatlı kaşığı domates salçası
sıvı yağ
su
tuz
karabiber
Beğendisi İçin Malzemeler
3 adet közlenmiş biber
1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle etler kavrulur.Üzerine soğan ve salça ilave edilir. Bu şekilde biraz kavrulduktan sonra su ilave edilir. Pişmeye bırakılır.
Pişmeye yakın biber ve domatesler ilave edilip tuz ve baharatlar eklenir.
Beğendisi İçin
Patlıcanlar közlenir. ( İşin içine köz giriyorsa zaten lezzetli olacağı belli oluyor )
Küçük küçük doğranır. Başka bir kapta sıvı yağ ile un kavrulur. Üzerine süt ilave edilir.
Üzerine közlenmiş patlıcanlar ilave edilir.
Güzelce karıştırılıp üzerine kaşar ve baharatlar eklenir.
Servis tabağına alınır. Ortası açılır ve etli karışım ortaya konulur.
Servis edilir.
İstenirse diğer tabaklara konabilir yine aynı şekilde ortasını açıp etli karışım ortaya konulursa daha güzel bir görsellik yakalamış olursunuz.
Afiyet Olsun
HOŞÇAKALIN💓
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor :)
YanıtlaSilSağol canim😊
Sil