31 Mart 2017 Cuma

Kanaviçe Çerçevelerim - El Emeklerim



Merhabalar arkadaşlar, bir haftadır yazı giremiyordum çünkü bilgisayarımın klavyesi bozulmuştu. Tabletten de fotoğrafları istediğim gibi ayarlayamadığım için paylaşım yapamadım.

Geçenlerde kendime böyle ufak bir çerçeve yaptım. İnternet de  isimlerle kanaviçe işleyenleri çok görüyordum ve çokta hoşuma gidiyordu. Harflerin şablonlarını bulunca bende blog ismimi yazmak istedim. :)

Bir günde tamamladım çünkü oldukça kolay ve zevkli ilerliyor aralara da renkli kalpleri yerleştirdim kafama göre bir şeyler yaptım. :)  Sonucunda da güzel bir şey çıktı ortaya bende paylaşmak istedim.

22 Mart 2017 Çarşamba

Artan Kumaşları Değerlendirdim - Yastık Kılıfı Yapımı


Merhabalar kalan kumaşları değerlendirmeyi seviyorum bu yazımda bununla ilgili. Geçenlerde seccade işlemiştim hatta blogumda da paylaşmıştım. Seccade kumaşından yani etamin kumaşından artan çok az bir kumaş kalmıştı birazda astarladığım kumaştan kalmıştı. Bende bunu değerlendirmek istedim ve kendime yastık kılıfı yaptım. Çokta cici bişey oldu hiç hesapta yokken tatlı bir yastığım oldu

21 Mart 2017 Salı

Hellim Peynirli Kırmızı Biber Bohçası -Favori Tariflerim



Merhabalar kursda yaptığımız bazı tarifler gerek görsel,gerek tat,gerek sunum olarak favorim haline geliyor. Bu tarifte öyle sanırım,bir sebze sever olmam ve közlenmiş biber,patlıcan tarzı şeylerin damak tadıma çok uymasından kaynaklanıyor. Kısacası bayılıyorum bu tariflere ve hemen heyecanlanıyoum bunu blogumda paylaşmalıyım diye ki  sizinde beğeneceğinizi düşünüyorum.

Bunu gerek kahvaltıya gelen misafire gerek dündüz  yaptığınız günlere,gerek akşam yemeklerinde yapılabilecek bir tarif bence ben öyle düşünüyorum. :)

Örneğin akşam yemeğinde pilav,köfte,patates kızartması yanına da biber bohçası güzel bir sunum tabağı olur gibi ne dersiniz?

Üstelik yapılışıda kolay oldukça pratik.

Sıcak yemenizi öneriyorum


MALZEMELER

19 Mart 2017 Pazar

Bim'den Aldığım Siyah Nokta Bandı - Alışveriş Önerilerim



Merhabalar arkadaşlar bu gün size Bim'den aldığım siyah nokta bantlarından bahsetmek istiyorum. Siyah noktalarından rahatsız olanlar bununla ilgili bir çok ürün kullanmışlardır,kiminden memnun kalmış kiminden umdukları beklentiyi görememişlerdir. Bende kendimce araştırmalarım sonucunda Bim'lerde bulunan "Rituel de Becaute" isimli siyah nokta burun bantlarından güzel sonuçlar alanları çok duydum. Hatta kullanıcı yorumlarından tutun da youtuberların videolarını izledim ve gördüm ki genelde bu ürünü önermişler,memnun kaldıklarını söylemişler.

Bende gittim aldım ve hemen denedim çokta memnun kaldım bu kadar insan yanılıyor olamazdı zaten beklentiminde karşılığını aldım. Üstelik fiyatıda çok uygun 4.90 gibi bir fiyata aldım, içerisinde 6 adet bantı var. Sadece burun bandı mevcut ve zaten genelde rahatsız olunan ve en çok siyah nokta bulunan yer burnumuz. Yüzümüzdeki diğer bölgeler içinde olan başka markalar var fakat diğer bölgeler için çok kullanılmıyor sahsen benim en sıkıntılı yerim burnum:)

14 Mart 2017 Salı

Kanaviçe Çerçevelerim - Make Up - El Emeklerim


Beni ancak kanaviçe sevenler anlar zira sürekli şablon bakınışındayım gerek internette gerek dergilerde gördüğüm güzel modelleri uygulamaya bayılıyorum.

Bu şablona tam anlamı ile bayıldım görür görmez hemen yapmalıyım diye düşündüm ve hemen kolları sıvadım tabi. :)

 Bazı modeller basit bir günde bile biterken bazı modeller çok zaman alabiliyor ben bu işi yaklaşık bir haftada bitirdim günde nereden baksan 4 belki 5 saat işledim ama sevince sıkılmadan zevkle yaptım.

Üstelikte kendime değil yeter gari hep kendime yaptığım dedim çok sevdiğim blog hayatına girmeme vesile olan blogger,youtuber arkadaşım için işledim. Kendisi genelde makyaj,kozmatik tarzı yazılar paylaşımlar yaptığı,makyaj yapmayı sevdiği ve bence çok iyi yaptığını ;) için şablonu görünce bunu arkadaşıma yapmalıyım dedim.

13 Mart 2017 Pazartesi

Ayva Tatlısı Tarifi - Yemek Tariflerim



Merhabalar arkadaşlar, bu hafta kursta Ayva tatlısı yaptık bu aralarda hiç tatlı tarifi yazmadığını fark edince ertelemeden hemen yazmak ve paylaşmak istedim.

Şahsen bildik bir tatlı olmasına rağmen ben daha önce hiç yememiştim,meyve ile pek aram olmadığı için sanırım yapmayı düşünmedim. Kurs vesilesi ile bazı yemediğimiz hatta sevmediğimiz tatları deneyip sever oluyoruz. Sanırım bu hep beraber yapıp, hep beraber yaptıklarımızı yememizden kaynaklanıyor.

7 Mart 2017 Salı

Kanaviçe İşinden Seccade Yapımı - Pembeli Seccadem - El Emeklerim



 Merhabalar arkadaşlar özellikle de kanaviçe severler 😍 Uzun zaman önce başladığım ama yeni bitirdiğim seccademi huzurlarınıza arz ederim.😆

Seccade işlemek bana biraz sıkıcı geldi sanırım ben daha çok ufak havlular çerçeveler falan işlemekten keyif alıyorum daha doğrusu alıyormuşum  diyelim bunu seccadeyi işlerken fark ettim.

 İlk başlarda zevkle yaparken bitmedi bir türlü tabi araya başka işler,havlular panolar falan girince ara vere vere yaptım. Anladım ki ara verince iş aksıyor soğukluk giriyor bir işi bitirmeden başka işe başlamamak en doğrusu fakat kanaviçe işlemek konusunda maymun iştahlı olduğumu söyleye bilirim zira her gördüğüm şablonu uygulamak istiyorum.

5 Mart 2017 Pazar

Sebzeli Biber Sefası - Favori Yemek Tariflerim


Merhabalar arkadaşlar yemek kursuna gidiyorum beni sürekli okuyanlar bilirler😌en beğendiğim sizinde beğeneceğinizi düşündüğüm tarifleri de yazıyorum blogda,eskiden daha çok yemek tarifi yazıyormuşum şimdi azaltmışım oysa vereceğim daha çok tarif var hepsini not aldım. Onları da inşallah fırsat buldukça yazacağım.

Sebzeli Biber Sefasına gelecek olursak ismi bile çok güzel değil mi ? İsmi kadar kendisi de oldukça lezzetli. Eminim tarifini okurken sizinde canınız çekecektir,eğer çekerse mutlaka yapın olur mu 😌 ee ben boşunamı yazıyorum tarifleri buraya.

Tarife geçmeden önce şunu söylemek isterim ki içinde kabak var ve ben kabak pek sevmem ama bunun içinde çok yakışmış çok hoşuma gitti. Tabi isteğinize göre sebzeleri azaltıp çoğalta bilirsiniz örneğin tarifte normalde patates yoktu ama biz koyduk sizde tarifte yazmayan ama sevdiğiniz
sebzeleri koyabilirsiniz miktarı da yine 1 biber mi koyduk atıyorum siz biberi  çok seviyorsanız
 2 adet doğrarsınız :) Yani tarifin biraz dışına çıkmak serbest.

1 Mart 2017 Çarşamba

Ajvar - Sos Tarifi


Merhabalar yine bir sos tarifi vereceğim sizlere değişik tatlar seven ve denemek isteyenler için.

Daha önce de demiştim ara ara sos tarifleri vereceğim diye bakalım beğenecek misiniz.

Sıcak yememenizi tavsiye ediyorum pek bir şey anlayamazsınız tadından soğuk yeniliyor.

Şayet sözlenmiş biber ve patlıcan seviyorsanız bu tarifi kesin sevecek sinizdir.

MALZEMELER

500 gram patlıcan
300 gram kırmızı etli biber
2-3 diş sarımsak
1 adet küçük boy kuru soğan
2-3 adet domates
1 adet acı biber
Pul biber
Zeytin yağı
Tuz