5 Haziran 2017 Pazartesi

Kanaviçe İşlerim - Parfüm Şişeli Çerçeve İşlemesi






Merhabalar arkadaşlar,geçenlerde çok yakın bir arkadaşım bana resimde de gördüğünüz pembe çerçeveyi hediye etmişti. Kendisi öğretmen oldu ilk maaşıyla bana birbirinden güzel ciciler aldı bunlardan biride bu çerçeve, oda benim çerçevelerin içine kanaviçe işlediğimi biliyor ve bu amaçla kullanırım diye düşünmüş bende bu çerçeveye uygun parfüm şişeli bu şablonu buldum çok hoşuma gitti ve hemen işe koyuldum.

Aslında başlayalı baya oldu ama tahmin ettiğimden zor bir modeldi uygulaması epey zamanımı aldı ve daha yeni bitirdim. Normal şartlarda iki hadi bilemedin üç gün sürüyor bir çerçeve ya da havluyu bitirmem ama bu haftalar sürdü. :) Gerçi bu ara biraz fazla gezdim havalarda ısınmaya başlayınca pek vakit ayıramadım ama olsun acelem yoktu sonuçta, geç oldu ama güzel oldu.

Modeli bir instagram sayfasında buldum ilgilenenler instagram da kanaviçe şablon yazarsanız bir çok güzel sayfa var. Dergilerden yapmak daha kolay oluyor gerçi ama ben güzel modeller bulamıyorum yani bir dergide üç dört tane güzel model oluyor diğerleri basit ve hoşuma gitmeyen şablonlar oluyor o yüzden dergi almadım genelde tablet ya da telefondan bakarak yapıyorum.




Bu arada ben işlerken kasnak kullanıyorum daha rahat ediyorum ama kasnak kullanmadan da işleye bilirsiniz. Nasıl rahat ediyorsanız tamamen size kalmış iki türlüde olur.

Daha önce önünde cam olmayan çerçevelere işlemiştim onları da sizinle paylaştım fakat böyle camlı çerçeveler işlerinizin temiz kalması eskimemesi açısından ve her yerde bulmanız açısından daha kullanışlı diye düşünüyorum.


Biraz da nasıl yaptığımdan bahsedeyim sizlere önce yapmak istediğim çerçeveyi almanız lazım ki onun içine göre bir model seçmeniz ve ona göre renklerini ayarlamanız yönünden.


Çerçeveyi  aldıysanız çerçevenin içinde ki kağıdı çıkartıp kumaşın üzerine koyup ütü kalemi ya da normal bir kurşun kalem ile çiziyorum.



Sonrasında çizdiğim yerin karelerini hem yukarıdan aşağıya hem sağdan sola sayıyorum. Bulduğum modeli de yine sayıyorum eğer içine uygun bir modelse sayı olarak o zaman hem modelin hem çerçeve için ayırdığım kumaşın ortasını yine sayarak ya da ortadan katlayarak buluyorum.

Modelin tam ortasından başlayarak işlemeye başlıyorum. İşlemem bittikten sonra çizdiğim yerlerden kesip çerçevenin içine yerleştiriyorum ve arkasını kapatıyorum. İşledikten sonra kesme sebebim kasnak kullanacaksanız kasnağa geçirmeniz açısından daha rahat etmeniz. Kasnak kullanmayacaksanız kesmeniz de bir sakınca yok.

Şimdiden yapmayı düşünenler var ise kolay gelsin eğer anlamadığınız,merak ettiğiniz ve ya anlamadığınız bir şey olursa bana yazabilir siniz.

Umarım beğenmiş sinizdir. Okuduğunuz için çok teşekkürler.

SEVGİLER💖


9 yorum:

  1. Çok cici olmuş eline koluna sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yaa çok güzel olmuş ellerine sağlık bayıldım 😊 bu arada Merhaba bloguma da beklerim takipteyim 💛💛

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel olmuş, emeğinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil