8 Şubat 2017 Çarşamba

Tavuklu Sultan Kebabı - Yemek Tariflerim


Merhabalar arkadaşlar yemek kursunda yine birbirinden lezzetli yemekler yapmaya devam ediyoruz bende en beğendiklerimi ve sizinde yapmak isteyeceğinizi düşündüklerimi paylaşmaya çalışıyorum.

Geçenlerde Tavuklu Sultan Kebabı yaptık ve çok güzel oldu ayıptır söylemesi o günde çok acıkmıştım yaptıklarımızda tabi insanın iştahını açıyor bol bol yedim hepsinden :)

Tavuklu Sultan Kebabının Malzemeleri

2 adet yufka

400 gram tavuk göğsü

400 gram tavuk pirzola ( isteğe bağlı)

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı bezelye ( haşlanmış)

1 adet patlıcan

Pul biber,karabiber,kekik,tuz


Beşamel Sosu İçin

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

tuz

Üzeri İçin

Rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI

Patlıcanlar pijamalı soyulur,küçük küpler halinde doğranır ve kızartılır.

Soğanlar yağda kavrulur,üzerine kuş başı doğranmış tavuklar eklenir.

İyice kavrulur ve sonrasında diğer malzemeler üzerine eklenir ve ocaktan alınır.


Yufkalar dörde bölünür,kenarları kesilir,kaseye yerleştirilir

Kenarlarından artan parçalar içine konur iç harcı konup güzelce kapatılır.





Yağlanmış tepsiye ters konur.


Üzerine beşamel sosu dökülür.

190 derecelik fırında pişirilir.



En son olarak da fırın açılıp rendelenmiş kaşar peynir üzerlerine dökülür kaşarın erimesinin ardından fırından çıkarılır.

Servis edilir.

Afiyet Olsun

HOŞÇAKALIN 😍








6 yorum:

  1. Annemin en iyi yaptığı yemeklerden biridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi ne güzel. Ben ilk kez kursda yaptım. 😍😍

      Sil
  2. of of tavuk hastasıyım sağol yaa yaparıms :)

    YanıtlaSil
  3. Off ismi bile yetiyor insanı acıktırmaya eline sağlık :)

    YanıtlaSil